ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές στο ΕΣΥ - Τι συνέβη στο νοσ. Λαμίας

Τέλος δεν έχουν οι παραβατικές συμπεριφορές συνοδών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές στο ΕΣΥ - Τι συνέβη στο νοσ. Λαμίας

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στο νοσοκομείο Λαμίας βγήκαν στην κυριολεξία τα πιστόλια (αληθινά, ή ψεύτικα;), ενώ την κατάσταση ανασφάλειας επιτείνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας στους χώρους είναι ελλιπέστατες, όπως επίσης και το Προσωπικό Ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, την παραμονή Πρωτοχρονιάς το απόγευμα, ασθενής με συνοδεία τραυματιοφορέα μεταφέρθηκε στον αξονικό σε καροτσάκι για τη διενέργεια Αξονικής Τομογραφίας από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην προσπάθεια του προσωπικού να σηκώσουν τον ασθενή από το καροτσάκι και να τον βάλουν στον αξονικό, ο γιος του έβγαλε πιστόλι απειλώντας ότι θα σκοτώσει τους εργαζόμενους, επειδή πόναγε ο πατέρας του.

Όπως ήταν λογικό, οι εργαζόμενοι πανικοβλήθηκαν, ενώ μετά από λίγο εξαφανίστηκε ο άντρας με το όπλο. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το όπλο ήταν αληθινό ή ψεύτικο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «Το Νοσοκομείο της Λαμίας, ήταν ένα εκ των Νοσοκομείων από τα οποία είχαν κλαπεί Ιατρικά Μηχανήματα. Τότε λοιπόν είχαν δεσμευτεί, ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας όπως είχαμε ζητήσει ως ΠΟΕΔΗΝ. Όμως το νοσοκομείο φυλάσσεται από εταιρία security με μόλις 13 άτομα».

Προσθέτουν πως είναι το δεύτερο περιστατικό σε λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ιατρού στο Νοσοκομείο της Νάουσας στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, έχουν βάλει τεράστια πλάτη στα χρόνια των Μνημονίων προκειμένου να στηρίξουν τα νοσοκομεία και τους ασθενείς. Είναι πραγματικό άδικο να υφίστανται και τους ξυλοδαρμούς αλλά και την βίαιη συμπεριφορά των συνοδών και των ασθενών κατά των γιατρών και του προσωπικού. Βέβαια για την κατάσταση αυτή, καταλήγει με νόημα η ΠΟΕΔΗΝ, ευθύνονται και οι Δημόσιες τοποθετήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας που στοχοποιεί το προσωπικό των Νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη:

Κύκλωμα Κολομβιανών με διεθνή δράση πίσω από τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων

ΠΟΕΔΗΝ: Πόρισμα-κόλαφος για τα χειρουργεία του νοσ. Ζακύνθου - Γιατί δεν το ανακοινώνουν;



ΠΟΕΔΗΝ: Στο Σισμανόγλειο λείπουν σεντόνια γιατί η διοίκηση θέλει πλεόνασμα στο τέλος του έτους