ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού στους καταυλισμούς των προσφύγων

Αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, καταγράφουν οι ειδικοί στους καταυλισμούς των προσφύγων.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού στους καταυλισμούς των προσφύγων

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξαν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι επιστήμονες που απασχολούνται στο σύστημα επιτήρησης σε σημεία φροντίδας προσφύγων και μεταναστών.

Οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συγκέντρωσαν στοιχεία από 21 Κέντρα Φιλοξενίας, σε σύνολο 25 Κέντρων που μετέχουν στο σύστημα (ποσοστό 84%).

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, κατά την τελευταία εβδομάδα του έτους παρατηρήθηκε έξαρση κρουσμάτων του συνδρόμου «λοίμωξη αναπνευστικού με πυρετό», του συνδρόμου «γαστρεντερίτιδα χωρίς αίμα στα κόπρανα» και του συνδρόμου «εξάνθημα με πυρετό».

Περαιτέρω διερεύνηση των εξάρσεων δεν ανέδειξε ανησυχητική αύξηση σε μεμονωμένο κέντρο φιλοξενίας.

Το ίδιο διάστημα, δεν δηλώθηκε κανένα περιστατικό αιμορραγικής διάρροια, ελονοσίας, υποψίας διφθερίτιδας, αναπνευστικής ή δερματικής, ίκτερου με οξεία έναρξη, εκδηλώσεων παράλυσης με οξεία έναρξη, μηνιγγίτιδας ή εγκεφαλίτιδας, αιμορραγικών εκδηλώσεων με πυρετό, σήψης ή σοκ και θανάτου άγνωστης αιτιολογίας.

Δεν δηλώθηκαν επίσης περιστατικά ανεμευλογιάς από τα Κέντρα Φιλοξενίας που μετέχουν στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης.