ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εκπαίδευσης φροντιστών ασθενών με άνοια από τον Δήμο Κορυδαλλού

Σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα φροντίδας κατ΄ οίκον, της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, με τον τίτλο «Φροντίζουμε αυτούς που φροντίζουν», συμμετέχει η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης φροντιστών ασθενών με άνοια από τον Δήμο Κορυδαλλού

Το πρόγραμμα εστιάζει στην εκπαίδευση και υποστήριξη, από διεπιστημονική ομάδα, των οικογενειών φροντιστών ατόμων με άνοια και έχει ως προτεραιότητα την ανακούφισή τους από το φορτίο της φροντίδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, που έχουν αναλάβει τη φροντίδα ατόμων με άνοια, που λόγω της βαρύτητάς της ή άλλων προβλημάτων, αδυνατούν να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη φροντίδα τους.

Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τα μέλη της οικογένειας του ασθενούς, του οποίου τη φροντίδα έχουν αναλάβει, ώστε να διαχειρίζονται επαρκώς τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια. Να τους βοηθήσει να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, καθώς και να τους καταστήσει πιο ικανούς να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τη συναισθηματική τους καταπόνηση και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, ενώ για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού, στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής, στο 213 2129311-314.