ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιστατικό βίας στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου

Συνοδός ασθενούς άσκησε λεκτική βία και προκάλεσε υλικές ζημιές κατά την εφημερία της Κυριακής (14.1.2018) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.N. Ηρακλείου «Βενιζέλειο».

Περιστατικό βίας στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του νοσοκομείου, ο συνοδός επικαλέστηκε την ολιγωρία του προσωπικού και τη μη τάχιστη εξυπηρέτηση του ασθενούς.

H Ένωση Εργαζομένων του «Βενιζελείου» καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας και δηλώνει σχετικά:

«Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο, την επαγγελματική αρτιότητα και το φιλότιμο του προσωπικού, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που απειλεί, θίγει και ταράσσει την οικιακή ειρήνη του νοσοκομείου και απειλεί την ασφάλεια του προσωπικού, που με αυταπάρνηση προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Για μια ακόμη φορά σε όλους του τόνους καλούμε τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζουμε και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους ότι πρέπει να αναλογιστούν την κατάσταση στην υγεία και ότι για την τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα των Νοσοκομείων δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, που εύλογα προκάλεσαν συνωστισμό και δυσλειτουργίες σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ