ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό εξαφάνιση οι αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου

Έως και ένα χρόνο αναμονή για μη επείγοντα χειρουργεία. 

Υπό εξαφάνιση οι αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, για πρώτη φορά το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει μόλις 3 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες, αφού οι αναισθησιολόγοι δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν άλλες.

Έτσι, προτεραιότητα δίνεται στα επείγοντα χειρουργεία, ενώ η αναμονή για τα τακτικά περιστατικά μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον ένα χρόνο!

Με το... δελτίο

Ο διοικητής του νοσοκομείου φέρεται να παραδέχεται το πρόβλημα, δηλώνοντας στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» ότι πριν λίγες μέρες ελήφθη απόφαση να προσληφθούν αναισθησιολόγοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών (και μισθό 2.200 ευρώ μικτά), σε μια προσπάθεια να καλυφθούν έστω και προσωρινά οι ελλείψεις.

Αυτή είναι η πιο ταχεία διαδικασία για να προσληφθεί κάποιος στο ΕΣΥ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφορά μόνιμους γιατρούς. Στην περίπτωση του Βενιζέλειου, οι αναισθησιολόγοι θα προσληφθούν με σύμβαση διάρκειας έξι μηνών, κατ' αρχήν.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ηρακλείου, είχε επανειλημμένα προειδοποίησει για το προβλημα, ζητώντας έγκαιρη προκήρυξη των κενών θέσεων, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Κατά συνέπεια, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η τοπική κοινωνία να είναι προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των περιστατικών που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και σημαντική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των χρόνιων περιστατικών”.

Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι η αναμονή για μη επείγοντα χειρουργεία μπορεί να ξεπερνάει τον έναν χρόνο.