ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάτρης του σούσι φιλοξενούσε στο έντερό του σκουλήκι 1,5 μέτρου (pics)

Με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη ήρθε αντιμέτωπος ένας άντρας από το Φρέσνο της Καλιφόρνια όταν ανακάλυψε ότι η αγάπη του για το σούσι ήταν ο λόγος που κατέληξε με ένα τεράστιο σκουλήκι-ταινία να ζει στο έντερό του.

Λάτρης του σούσι φιλοξενούσε στο έντερό του σκουλήκι 1,5 μέτρου (pics)

Περιγράφοντας το περιστατικό στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή This Won’t Hurt A Bit, ο Δρ Κένι Μπαν ανέφερε πως ο ασθενής του, ο οποίος έτρωγε καθημερινά σούσι σολομού, πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενος για διάρροια με αίμα και δηλώνοντας με μεγάλη σιγουριά ότι πρέπει να εξεταστεί για σκουλήκια στο έντερο.

Ο Δρ Μπαν στην αρχή ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο αίτημα του ασθενούς του, όμως τελικά οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Μια επίσκεψη στην τουαλέτα έδωσε σε γιατρούς και ασθενή τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονταν για να γίνει τελικά η διάγνωση για ταινία.

«Πήρα στα χέρια μου ένα ρολό από χαρτί τουαλέτας και είδα τυλιγμένο γύρω του ένα τεράστιο σκουλήκι» είπε ο Μπαν στην εκπομπή. Όταν οι γιατροί ξετύλιξαν το σκουλήκι και το μέτρησαν, είδαν πως έφτανε το εντυπωσιακό μήκος του 1,5 μέτρου!

Ο Μπαν ανέφερε στην εκπομπή πως θυμάται τον ασθενή του να του λέει πως ένιωθε το σκουλήκι να κουνιέται καθώς έβγαινε από μέσα. Αφού οι γιατροί απομάκρυναν το τεράστιο σκουλήκι-ταινία, έδωσαν στον άντρα φαρμακευτική αγωγή για να απαλλάξουν εντελώς τον οργανισμό του από το παράσιτο.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν έκθεση στην οποία προειδοποιούσαν ότι ο σολομός ελεύθερης αλιείας που ψαρεύεται στις ακτές της Αλάσκας φιλοξενεί συχνά το παράσιτο ταινία.

Μάλλον το πάθημα έγινε μάθημα στον άτυχο άντρα, αφού δήλωσε πως δεν σκοπεύει να φάει σούσι σολομού στο άμεσο μέλλον.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες στην gallery στο τέλος του άρθρου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σκουλήκι-ταινία

Η ταινία ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα σκουληκιών που παρασιτούν στο έντερο των ανθρώπων, των ζώων και των ψαριών. Υπάρχουν περισσότερα από 100 αναγνωρισμένα είδη ταινίας, τα οποία μορφολογικά χαρακτηρίζονται από ένα σώμα που μοιάζει με κορδέλα –εξ ου και το όνομα ταινία– και αποτελείται από μια σειρά κομματιών που ονομάζονται προγλωττίδες.

Η ταινία μεταδίδεται στον άνθρωπο από τις αγελάδες, τα γουρούνια, τους σκύλους, τα ψάρια του γλυκού νερού, αλλά και το ίδιο νερό.

Οι άνθρωποι συνήθως αγνοούν ότι «φιλοξενούν» το παράσιτο στο γαστρεντερικό τους.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ταινίας –εφόσον εκδηλωθούν, γιατί πολλές φορές η ταινία είναι ασυμπτωματική– περιλαμβάνουν:

  • πόνο στην κοιλιά
  • ναυτία
  • εμετό
  • απώλεια της όρεξης
  • διάρροια

Εάν η μόλυνση εξαπλωθεί και πέρα από τον εντερικό σωλήνα, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, σπασμούς ή εξογκώματα στο σώμα.

Η διάγνωση γίνεται με ανάλυση κοπράνων.

Η θεραπεία γίνεται με συνταγογραφούμενα φάρμακα που σκοτώνουν το σκουλήκι και βοηθούν το σώμα να το αποβάλει, ενώ αν έχουν αναπτυχθεί κύστεις έξω από το έντερο και έχουν εξαπλωθεί σε ζωτικά όργανα μπορεί να χρειαστεί ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Πρόληψη

Μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε είναι τα εξής:

  • Να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας πριν από το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  • Να μαγειρεύετε πάντα πολύ καλά το φαγητό. Ειδικά το νωπό κρέας πρέπει να μαγειρεύεται σε θερμοκρασία πάνω από 65,5 βαθμούς Κελσίου.
  • Εναλλακτικά, καταψύξτε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες και τα ψάρια για 24 ώρες για να εξουδετερωθεί η ταινία.