ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία στις 31 Ιανουαρίου

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία στις 31 Ιανουαρίου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος που δημιούργησε το 2013 και η οποία αριθμεί προς το παρόν 96 μέλη, ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές για την εθελοντική δράση της.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η υπηρεσία αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» που στηρίζει τον Σύλλογο σε κάθε κάλεσμά του.

Το 2018 ξεκινά με τη διοργάνωση της 9ης εθελοντικής αιμοδοσίας του ΦΣΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, από τις 14:30 έως τις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175). Είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους είτε το ΑΜΚΑ τους είτε το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας.

Στόχος της τράπεζας είναι να ευαισθητοποιήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης στο θέμα της δωρεάς αίματος. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα αποθέματα σε φιάλες αίματος, ώστε να δοθούν σε όσους συναδέλφους τους ή συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονται επιτακτικά αίμα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα υγείας πιθανόν έχουν.

«Η μεγαλύτερη δύναμη της αιμοδοσίας είναι όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι απλώνοντας το χέρι τους προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που πραγματικά σώζει ζωές», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Θάνος Αλειφτήρας, ο οποίος είναι χρόνια εθελοντής αιμοδότης.

Παράλληλα τονίζει ότι «η ανάγκη για αίμα είναι άμεση, επιτακτική και διαρκής. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας που χρειάστηκαν αίμα. Συνεχίζουμε, όμως, την προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους. Εάν δεν συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός φιαλών, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να εξυπηρετούμε κατά προτεραιότητα τους αιμοδότες».

BEST OF NETWORK

PlusQueen