ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 1ο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας & Laser στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για τα νέα επιτεύγματα και τις εξελίξεις στους τομείς της δερματοχειρουργικής, της επεμβατικής δερματολογίας και της αισθητικής δερματολογίας, αποτελεί το 1ο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το 1ο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας & Laser στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής (Ε.Ε.Δ.Χ.) με τη συνεργασία των: The Dermatologic & Aesthetic Surgery International League (DASIL) και The European Register of Phlebologists καθώς και την υποστήριξη της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Α.Ε.).

«Στόχος μας είναι η διεξαγωγή ενός επιστημονικού προγράμματος υψηλού επιπέδου και ευρείας θεματολογίας, με αναφορά στα νεότερα διεθνή δεδομένα της ειδικότητας μας» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Χ. Κωνσταντίνος Νεαμονιτός, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος. «Ο σύγχρονος Δερματολόγος, ως ο ειδικός ιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο δέρμα καθώς το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, πρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά παθολογικά προβλήματα και αισθητικά του δέρματος με ποικίλες επεμβάσεις δερματοχειρουργικών τεχνικών».

Η επεμβατική δερματολογία - δερματοχειρουργική είναι μία από τις υποειδικότητες της δερματολογίας, με αντικείμενο τη διάγνωση και τη θεραπεία των ιατρικών παθήσεων και των αισθητικών διαταραχών του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των φλεβών, των βλεννογόνων και των παρακείμενων ιστών, με τη χρήση διαφόρων χειρουργικών, επανορθωτικών, αισθητικών και μη χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών. «Ο σκοπός της δερματοχειρουργικής και της επεμβατικής δερματολογίας είναι η αποκατάσταση ή/και η βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής εμφάνισης του ιστού του δέρματος» εξηγεί ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Χ.

Η δερματοχειρουργική στην Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσεται το 1987. Το 1991 ιδρύθηκε η Ελληνική Δερματοχειρουργική Εταιρεία, με σκοπό την οργάνωση εκπαιδευτικών επιστημονικών προγραμμάτων για την εκπαίδευση των δερματολόγων στον τομέα αυτό.

Στο 1ο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, με διεθνή χαρακτήρα, έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν την εμπειρία τους, έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με σημαντικό κλινικό έργο ενώ χαρακτηριστικό του Συνεδρίου είναι η διαδραστική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και η ευρεία ανταλλαγή απόψεων. Μεταξύ των ξένων ομιλητών συγκαταλέγονται οι: Diamondis Papadopoulos, Καθηγητής Κλινικής, Τμήμα Δερματολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Emory και επικεφαλής της Μohs Χειρουργικής MetroDerm, PC, Γεωργία, ΗΠΑ, Benedetto Anthony Ιατρικός Διευθυντής, Benedetto Dermatology LLC, ΗΠΑ, Marini Leonardo Ιατρικός Διευθυντής - Επιστημονικός Υπεύθυνος Skin Doctors’ Center, Ιταλία, Haneke Eckart Επισκέπτης Καθηγητής Δερματολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βέρνης, Ελβετία, Perdikis Galen Καθηγητής και Πρόεδρος, Πλαστικής Χειρουργικής, Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Vanderbilt, ΗΠΑ, Galadari Hassan Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστήμιο UAE, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει, ειδικές διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, πρακτική εξάσκηση, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, σε όλα τα νεότερα δεδομένα (τεχνικές και θεραπείες) της δερματοχειρουργικής και επεμβατικής δερματολογίας όπως: αντιγήρανση, ενέσιμα και εμφυτεύσιμα ενθέματα (fillers) μαλακών μορίων, εφαρμογές βοτουλινικής τοξίνης (botox), διόρθωση ουλών, ρυτίδων, χημικό πίλινγκ (απολέπιση), λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική, χειρουργική δέρματος, Kρημνοί, Mοσχεύματα, μετά από αφαίρεση καλοήθων – κακοήθων όγκων δέρματος, Χειρουργική Όνυχος, Βλεφαροπλαστική, Κρυοχειρουργική, Ηλεκτροχειρουργική, Μεταμόσχευση Μαλλιών (τριχικών θυλάκων), σκληροθεραπεία, Φωτοδυναμική Θεραπεία, Mεσοθεραπεία, Φωτοανάπλαση, Αποτρίχωση-Ουλές, Μελαγχρωματικές βλάβες, Αγγειακές βλάβες κ.α

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής (Ε.Ε.Δ.Χ.)

Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1991 για να προωθήσει την υψηλή ποιότητα στο χειρουργικό τομέα της δερματολογίας και να βελτιώσει το επίπεδο φροντίδας των ασθενών. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό δερματολόγων. Έχει σκοπό να προάγει και να υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα και πράξη στον τομέα της χειρουργικής και αισθητικής του δέρματος, όπως ορίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις επιστημονικά αναπτυγμένες χώρες στον τομέα της Δερματοχειρουργικής και Επεμβατικής Δερματολογίας. Η Ε.Ε.Δ.Χ. παρέχει διαρκή επιμόρφωση - μετεκπαίδευση των ενδιαφερομένων δερματολόγων, προωθεί θεσμικά ζητήματα και προσφέρει ενημέρωση του κοινού. Η Ε.Ε.Δ.Χ. είναι αναπόσπαστο μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Α.Ε.).

Διαβάστε ακόμη:

Botox: Η νέα τρέλα της γενιάς των selfie - Πόσο νωρίς μπορεί να ξεκινά;



Το top-4 των πλαστικών επεμβάσεων για το 2017

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Ρυτίδες: Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης