ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΝΕ: Στο νησί του Ιπποκράτη το 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο των νοσηλευτών

Στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω, θα πραγματοποιηθεί το φετινό 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) το διάστημα 9-12 Μαΐου 2018.

ΕΣΝΕ: Στο νησί του Ιπποκράτη το 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο των νοσηλευτών

Το συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, εκτός από το να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα της Νοσηλευτικής να λάβουν μέρος στην τελετή αναπαράστασης του Ιπποκρατικού Όρκου στο Ασκληπιείο της Κω, μια τελετή που γεμίζει δέος και συγκίνηση οποιονδήποτε την παρακολουθεί, πολλώ δε τους ανθρώπους που υπηρετούν την υγεία.

Εκεί, στον τόπο του Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο που συμπίπτει χρονικά με τα 95 χρόνια του συνδέσμου. “Αποδεχόμενοι το παρελθόν μας και ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων μας στον χώρο που δίδαξε ο Ιπποκράτης, ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της Ιατρικής στην αρχαιότητα, ευελπιστούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος, από το να δώσουμε μια νέα πνοή και προοπτική στο επάγγελμά μας”, σημειώνει η Πρόεδρος του ΕΣΝΕ, Δρ Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, μέσα από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου: Θέματα που άπτονται της Ογκολογικής, χειρουργικής, νεφρολογικής, παθολογικής, καρδιολογικής νοσηλευτικής, επείγουσας και εντατικής νοσηλευτικής, της νοσηλευτικής μητρότητας και παιδιού, της γεροντολογικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής ψυχικής και δημόσιας υγείας.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης χρήσιμα κλινικά φροντιστήρια για την αντιμετώπιση των τραυματιών και των ασθενών με διαβήτη. Πολύ ενδιαφέρον είναι το κλινικό φροντιστήριο που αφορά στην αναγνώριση του τραύματος από σωματική κακοποίηση στα ΤΕΠ, το φροντιστήριο για την αντιμετώπιση της δερματικής τοξικότητας λόγω χημειοθεραπείας, αλλά και τα φροντιστήρια που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα του νοσηλευτή στον χώρο εργασίας του: για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, του στρες και της ενέργειάς του και για την απόκτηση δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η εναρκτήρια ομιλία του συγγραφέα Θεοδοσίου Διακογιάννη με θέμα την Ιπποκράτειο Διατροφή.

Το 45ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΝΕ μοριοδοτείται από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) με μονάδες συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης (International Continuing Nursing Education Credits-ICNECs).

Δείτε το προκατακτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Σχετικά με τον ΕΣΝΕ

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) ιδρύθηκε το 1923, μετρά 95 χρόνια ιστορίας και είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses, ICN), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Νοσηλευτών (European Federation of Nurses Associations, EFN), του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Νοσηλευτικών και Μαιευτικών Συνδέσμων και του Π.Ο.Υ (European Forum of National Nursing and Midwifery Associations and WHO, EFNNMA & WHO), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νοσηλευτικής Ογκολογίας (The European Oncology Nursing Society, EONS), της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Επαγγελματικής Υγείας στην ΕΕ (Federation of Occupational Health Nurses within the EU, FOHNEU), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Ενώσεων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (The European Federation of Critical Care Nursing Association, EFFCNA), της Διεθνούς Ένωσης Συνδέσμων Παιδιατρικών Νοσηλευτών (International Association of Pediatric Nurses, IAPN), της Ένωσης Συνδέσμων Παιδιατρικών Νοσηλευτών Ευρώπης (Paediatric Nursing Associations of Europe, PNAE).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ