ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθ. Θ. Ρόζενμπεργκ: Σκέψεις για αξιοποίηση του ΠΕΔΥ Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε κατά το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. Καθ. Χειρουργικής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, στο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καθ. Θ. Ρόζενμπεργκ: Σκέψεις για αξιοποίηση του ΠΕΔΥ Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Το συγκεκριμένο Εργαστήριο, το οποίο εδρεύει στη βορειοελλαδίτικη πόλη, παραμένει αναξιοποίητο επί σειρά ετών, στερώντας το εθνικό δίκτυο περιφερειακών εργαστηρίων δημόσιας υγείας από μία πολύτιμη μονάδα.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ πραγματοποίησε συναντήσεις με Καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, καθώς και άλλους παράγοντες, που διατηρούν εύλογο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου ΠΕΔΥ.

Η επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του δικτύου των ΠΕΔΥ αλλά και γενικότερα την υγειονομική θωράκιση της χώρας μας σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη δημόσια υγεία όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

Στη φωτογραφία (από αριστ), ο Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ με τον Αντ/ρχη Αν.Μακεδονίας και Θράκης κ.Δ.Πέτροβιτς κατά τη συνάντησή τους στην Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία της Καβάλας με τις ΤΟΜΥ



Ν.Δ.: Πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση για τους 290 γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που επιστρέφουν;

Σκουλάκης προς Πολάκη: Από το ΠΕΠ Κρήτης η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Χανίων