ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Συνεχίζεται για 55η φορά η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15), την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετική δήλωση για την αιμοδοσία ανέφερε ότι καθημερινά εκατοντάδες πολίτες χρειάζονται αίμα και εξήγησε πως η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων κρίνεται επιτακτική ανάγκη. «Καθένας μας και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε μια ζωή» επισήμανε ο κ. Ιωακειμίδης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη συμμετέχει ενεργά στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας από το 1979, ενώ κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης στην Ελλάδα με περίπου 300 μονάδες αίματος ανά χρόνο. Από την εθελοντική προσφορά μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Οι εν δυνάμει αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ενώ η διάρκεια της αιμοδοσίας είναι 10 λεπτά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)