ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Θεραπευτηρίου πρώην Λοιμωδών: Κατέληξε στο Αττικόν ένα άτομο με αυτισμό

Δραματική εξέλιξη είχε ένας άνθρωπος με αυτισμό, ο οποίος απεβίωσε από λοίμωξη του αναπνευστικού στο Αττικόν νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης.

Υπόθεση Θεραπευτηρίου πρώην Λοιμωδών: Κατέληξε στο Αττικόν ένα άτομο με αυτισμό

Να σημειωθεί, ότι ο ασθενής που κατέληξε, νοσηλεύονταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, πρώην Λοιμωδών και είχε μεταφερθεί με άλλους ασθενείς επίσης, σε ακατάλληλες δομές. Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη του συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, ο συμπολίτης μας που έχασε τη ζωή του, έδειχνε να υπέφερε ένα 24ωρο νωρίτερα, καθώς έκλαιγε συνεχώς από την Τετάρτη.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου των Γονέων θα ζητήσει προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία.

Εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας σε δημοσιεύματα για τις συνθήκες φιλοξενίας 27 ατόμων με αυτισμό σε χώρο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», είχε τονίσει τα εξής:

«Οι φιλοξενούμενοι δεν εκδιώχθηκαν από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά. Η απόφαση απομάκρυνσης των φιλοξενουμένων από το Σκαραμαγκά βασίστηκε σε εκθέσεις ανεξάρτητων αρχών, αλλά και σε αποφάσεις θεσμικών οργάνων».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η Μονάδα Παίδων Σκαραμαγκά βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού και σε μεγάλη απόσταση απ' αυτόν, προσδίδοντας μορφή "γκέτο" στη φιλοξενία των ΑΜΕΑ. «Η σύγχρονη επιστήμη και διεθνής πρακτική επιτάσσει τη συνύπαρξη και όχι την απομόνωση» αποσαφηνίζει το υπουργείο.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί μετακινήθηκαν από το Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά τα 27 άτομα με αυτισμό