ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία επικίνδυνη υποστελέχωση: Το Κέντρο Υγείας Μητέρα εκπέμπει SOS για τα βρέφη του...

Σοβαρός κίνδυνος για τα βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, ελλοχεύει, καθώς το Κέντρο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Μία επικίνδυνη υποστελέχωση: Το Κέντρο Υγείας Μητέρα εκπέμπει SOS για τα βρέφη του...

Όπως καταγγέλλει ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων, διαμορφώνονται πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών όσο και για την αντοχή και τα αντανακλαστικά των εργαζομένων.

Τα στοιχεία μάλιστα που δημοσιοποίησαν μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι ενδεικτικά: Απασχολείται μία παιδίατρος για όλα τα βρέφη και παιδιά της δομής. Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για 12-13 βρέφη ανά βάρδια. Οι παιδοκόμοι, οι φροντιστές και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και συνεπάγεται επιπτώσεις στη νοητική, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου «Η Μητέρα», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του Κέντρου για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση στους ανήλικους φιλοξενούμενους του Κέντρου

Οι εργαζόμενοι μάλιστα, προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν άμεσα οι διαμαρτυρίες τους, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ επικαλούνται και το πολύ σοβαρό δεδομένο της επαγγελματικής εξουθένωσης που βιώνουν οι ίδιοι λόγω της πολύωρης και απαιτητικής εργασίας και της άτυπης κατάργησης των ρεπό και των αργιών που δικαιούνται.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου τέλος, ζητούν από τη διοίκηση και την Πολιτεία να φροντίσουν για την άμεση τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου, ιδίως σε ό,τι αφορά την αναλογία προσωπικού- παιδιών, και να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη:

Βρέφη προς υιοθεσία και αναδοχή: Μειώνεται ο χρόνος παραμονής στα νοσ. Έλενα Βενιζέλου & Αλεξάνδρα

ΠΑΣΟΝΟΠ: Να ιδρυθεί τώρα Παρατηρητήριο κατά της βίας για να προστατευθούν οι νοσηλευτές