ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Ορκίστηκαν οι νέοι εθελοντές Νοσηλευτικής του τμήματος Σπάρτης

Ορκίστηκαν την Κυριακή 4 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Σαϊνοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, οι νέοι εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΕΕΣ: Ορκίστηκαν οι νέοι εθελοντές Νοσηλευτικής του τμήματος Σπάρτης

Συνολικά 48 νέοι εθελοντές και εθελόντριες τάξεων 2016-17 έδωσαν την υπόσχεση του εθελοντή και παρέλαβαν τα πτυχία τους, ενώ παράλληλα δόθηκαν προαγωγές σε 25 εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής για την πολυετή προσφορά τους.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας καλοσώρισε στην τελετή την πολυπληθή αντιπροσωπεία του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ταξίδεψε στην πόλη της Σπάρτης ειδικά για αυτό τον σκοπό. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. και Πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος η Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, καθώς και η Σύμβουλος κ. Αικατερίνη Τούτουζα με την παρουσία τους υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του θεσμού και την αναγκαιότητα της στήριξής του, ενώ στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας κ. Αντώνιος Μαδούρος, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. κ. Παρασκευή Φελέκη, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, διοικητικών, δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην ομιλία του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος για την απόφαση των νέων εθελοντών και εθελοντριών να ενταχθούν στην ερυθροσταυρική οικογένεια του Τομέα Νοσηλευτικής, "προσφέροντας πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες", κυρίως στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο κ. Αλεξανδρής υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην "ορθή διαχείριση της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας", στην οποία έχει περιέλθει ο ιστορικός Οργανισμός. "Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η αποφυγή του άμεσου κινδύνου της αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος και από την προηγούμενη θέση του, ως Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη, είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών ώστε να αποτρέψει αυτό το εξαιρετικά δυσάρεστο για τη χώρα μας ενδεχόμενο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος λαμβάνοντας το λόγο τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι η πρώτη επίσκεψη των μελών του νεοδιορισθέντος Κ.Δ.Σ. εκτός των τειχών της πρωτεύουσας "πραγματοποιείται στην ένδοξη Σπάρτη".

Ο κ. Ανδρικόπουλος διαβεβαίωσε ότι η νέα Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. διαθέτει όλη την "απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα" για να πετύχει το δύσκολο εγχείρημα της "επαναφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε περιβάλλον κανονικότητας". Επεσήμανε δε ότι κοινή θέληση του νέου Κ.Δ.Σ. είναι να πραγματοποιήσουν "εκλογές δημοκρατικές, αντιπροσωπευτικές, δίκαιες και αδιάβλητες".

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε την πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης να υπάρξει συνεννόηση με τη Διεθνή Ερυθροσταυρική Κοινότητα, ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα κονδύλια, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της εγχώριας φτώχειας και των ανισοτήτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ασυνόδευτα ανήλικα: Πάνω από 55 παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΕΕΣ