ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοψίες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε δημόσια νοσοκομεία

Επισκέψεις σε δημόσιες δομές υγείας ξεκινούν από αύριο κλιμάκια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση και τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης και στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν επαφές με το υπουργείο Υγείας για να βρεθούν λύσεις.

Αυτοψίες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε δημόσια νοσοκομεία

Ο κύκλος των επισκέψεων αρχίζει αύριο (7 Μαρτίου), στις 10.00 το πρωί, από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», όπου κλιμάκιο του ΟΣΘ θα καταγράψει ανάγκες και ελλείψεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ένα άλλο κλιμάκιο του ΟΣΘ θα επισκεφτεί αύριο, στις 11.30 το πρωί, τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτόπου δεύτερη αυτοψία και αποτίμηση της κατάστασης.

«Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας και δη της οδοντιατρικής περίθαλψης έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια σε επικίνδυνο βαθμό. Ως Σύλλογος αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτοψίες στα Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί και σε δεύτερο χρόνο, να προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε. Η επαφή μας με χιλιάδες ασθενείς δείχνει μια θλιβερή εικόνα αποσύνθεσης και απαξίωσης στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές. Είμαστε ενήμεροι για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, όσον αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε και τη δομή στα Διαβατά, κατόπιν ενημέρωσης της Διοίκησης, ώστε να υπάρξει καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)