ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση προέδρου ΕΕΣ με τον Γιώργο Καμίνη

Tον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής, καθώς και η Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Σ. κ. Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα. 

Συνάντηση προέδρου ΕΕΣ με τον Γιώργο Καμίνη

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης γνωριμίας και συνεργασίας της νέας Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. με τη Δημοτική Αρχή πάνω σε συγκεκριμένους άξονες που άπτονται της στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, γηγενούς και προσφυγικού.

Στην ιδιαίτερα θερμή και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε η απόλυτη ταύτιση των δύο πλευρών σε θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης κοινών δράσεων. Ειδικότερα, τα πεδία της συνεργασίας θα αφορούν την επέκταση του προγράμματος προπληρωμένων καρτών για την κάλυψη βασικών αναγκών οικονομικά αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, οι ευαίσθητοι τομείς της Διαχείρισης Καταστροφών (Disaster Management) και της Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (Restoring Family Links), όπως επίσης και η προαγωγή της υγείας στα σχολεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι η επανασύνδεση μελών οικογενειών, που έχουν χωριστεί κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού ή εξαιτίας εμπόλεμων συρράξεων, αποτελεί κομβική υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού σε διεθνές επίπεδο.

Στις συζητήσεις αποφασίστηκε ότι θα ακολουθήσει σύντομα τεχνική συνάντηση με επιτελικά στελέχη των δύο πλευρών, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων έλαβε επίσης μέρος ο Αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ενώ από τον Ε.Ε.Σ. συμμετείχε ο Σύμβουλος σε θέματα προσφυγικού και επικοινωνίας κ. Αλέξανδρος Δριμάλας.

Διαβάστε ακόμη:

Ασυνόδευτα ανήλικα: Πάνω από 55 παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΕΕΣ