ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκυλίτσειο Χίου: Δύο σημαντικές επεμβάσεις - πρωτιά για το επαρχιακό νοσοκομείο

Επέμβαση που αφορά Ενδαγγειακή Αποκατάσταση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής (ΕVAR), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Σκυλίτσειο, από τον Τομέα της Χειρουργικής και συγκεκριμένα της Αγγειοχειρουργικής και από τον Τομέα της Ακτινολογίας του επεμβατικού Ακτινολόγου.

Σκυλίτσειο Χίου: Δύο σημαντικές επεμβάσεις - πρωτιά για το επαρχιακό νοσοκομείο

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Νευροχειρουργική επέμβαση και συγκεκριμένα Χειρουργική Αντιμετώπιση Υποσκληρίδιου Αιματώματος Εγκεφάλου με πλήρη επιτυχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης, «Ο Αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου ανέλαβε υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ενώ στις 3 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε υπηρεσία ο Επεμβατικός Ακτινολόγος και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε την ομάδα για την πραγματοποίηση της παραπάνω επέμβασης. Το Νοσοκομείο μας, 25 Οκτωβρίου 2017 απέκτησε Νευροχειρουργό, μια προστιθέμενη αξία στην παροχή άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων και απειλητικών για τη ζωή νευροχειρουργικών παθήσεων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος. Εξαιρετική υπήρξε η αρωγή του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που πλαισίωσαν την αγγειοχειρουργική και την νευροχειρουργική ομάδα με υπευθυνότητα και άκοπη εργασία.
Καταγράφεται λοιπόν με περίσσεια χαρά στα ενεργητικά επιτεύγματα του επαρχιακού, αλλά δυναμικού Νοσοκομείου μας η επιτυχημένη πρωτιά στην ιστορία του Ιδρύματος».

Διαβάστε ακόμη:

Ν.Δ: Τι συμβαίνει με το νοσ. Χίου; Κατέρρευσε τμήμα οροφής της Παθολογικής Κλινικής



Εξεταστική για την υγεία: Έρχονται τα έργα και οι ημέρες της Παθολογικής Κλινικής του νοσ. Χίου