ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Να αποκατασταθούν οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ άμεσα

ΙΣΑ: Να αποκατασταθούν οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ άμεσα

Τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προβούν στην άμεση αποκατάσταση των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Όπως τονίζει ειδικότερα ο ΙΣΑ, με τη ΣτΕ 431/2018 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας κρίθηκε ότι οι μειώσεις στο μισθό των γιατρών του ΕΣΥ που επιβλήθηκαν με το ν.4092/2012 από την 1 Αυγούστου 2012 και εφεξής παραβιάζουν το άρθρο 21 του Συντάγματος και την απορρέουσα από αυτό αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχειρίσεως των ιατρών του ΕΣΥ καθώς και τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Ο ΙΣΑ καλεί τις Διοικήσεις των νοσοκομείων να προβούν στην άμεση αποκατάσταση των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιατρών του ΕΣΥ.

Ο ΙΣΑ ανήρτησε για το λόγο αυτό στην ιστοσελίδα του σχέδιο αίτησης για τα μέλη του που υπηρετούν στο ΕΣΥ, την οποία μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στο νοσοκομείο που εργάζονται ζητώντας την αναπροσαρμογή των μηνιαίων αποδοχών τους (τακτικών και εφημεριών) αναδρομικά από τον Μάρτιο 2018 στα επίπεδα που ίσχυαν πριν την 1-8-2012.

Διαβάστε ακόμη:

 

Βόμβα ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μνημονιακές μειώσεις των γιατρών

Μονιμοποίηση των επικουρικών χωρίς όρους - Κρίσιμη συνάντηση ΟΕΝΓΕ & ΕΙΝΑΠ

ΙΣΑ για Novartis: Να πάψει η δυσφήμιση του ιατρικού σώματος & να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται

BEST OF NETWORK

PlusQueen