ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιός HIV: Κρίσιμη συνάντηση εργασίας - Στο κατώφλι για τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση του ιού HIV στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Ιός HIV: Κρίσιμη συνάντηση εργασίας - Στο κατώφλι για τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παροχής δωρεάν υπηρεσιών πρόληψης, εξέτασης και θεραπείας για HIV / AIDS συμπληρώνει 5 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας υψηλόβαθμων εμπλεκόμενων φορέων στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πενταετούς έργου του AIDS Healthcare Foundation (AHF) στην Ελλάδα, στη συνάντηση εργασίας θα συζητηθούν τα επιτεύγματα της εφαρμογής του καινοτόμου AHF μοντέλου ταχείας εξέτασης για HIV.

Το μοντέλο εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2012, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε το νέο πρόγραμμα δωρεάν γρήγορης και ανώνυμης εξέτασης σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης.

Κορυφαίοι φορείς και εμπειρογνώμονες, θα συζητήσουν τις προκλήσεις και προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της HIV επιδημίας στην Ελλάδας στα πλαίσια της ανάγκης για εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη 13.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά) και αποτελεί συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού για το AIDS (AHF), του
Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και του Δήμου Αθηναίων (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Διαβάστε ακόμη:

Αμυράς: Χωρίς φαγητό 35 άποροι οροθετικοί, 10 εκ των οποίων είναι παιδιά

Κέντρο Ζωής: Μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο καθιστά μη πιθανή τη μετάδοση του ιού HIV

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το Εθνικό Σχέδιο για τον ιό HIV μετά το Σχέδιο για την Ηπατίτιδα C

Μπασκόζος: Ετοιμάζεται Εθνικό Σχέδιο για τον HIV - Προτεραιότητα οι οροθετικοί & οι εξετάσεις τους