ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα ενισχύεται το Λιμενικό στο Αιγαίο

Την αγορά τριών πλωτών ασθενοφόρων, και δέκα οχημάτων τύπου pick up ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την εναρκτήρια συνάντηση της πράξης με τίτλο «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας» και ακρωνύμιο Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ.

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα ενισχύεται το Λιμενικό στο Αιγαίο

Το πρόγραμμα Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ. είναι ένα στρατηγικό έργο διασυνοριακής συνεργασίας στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ», έχει ύψος 1.288.000 ευρώ και είναι ένα έργο που πέρα από την υλικοτεχνική υποδομή που φέρνει στη χώρα, θα έχει και κοινωνικό αντίκτυπο.

Τα τρία πλωτά ασθενοφόρα θα αναπτυχθούν σε Νάξο, Λέρο και Ρόδο θα καλύπτουν και τα γειτονικά νησιά και θα μεταφέρουν κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, ακόμα και σε περιπτώσεις που πρόκειται για βαριά περιστατικά υγείας. Τα οχήματα θα αναπτυχθούν κυρίως σε νησιά του Βορείου Αιγαίου με στόχο να φτάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε απόκρημνη περιοχή όπου αποβιβάζονται μετανάστες.

Ο κ. Κουρουμπλής, μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας με την Κύπρο. Το πρόγραμμα αυτό καλείται να υλοποιήσει την εξασφάλιση νέων μέσων, όπως τα τρία πλωτά ασθενοφόρα και τα δέκα ειδικά αυτοκίνητα, με τα οποία ενισχύουμε και διευκολύνουμε την διακομιδή, ασθενών και αδυνάτων προσφύγων μέσω θαλάσσης. Είναι ένας εξοπλισμός που θα αποκτήσει η Ακτοφυλακή μας, και που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του τομέα αυτών των υπηρεσιών. Ο κόσμος έχει ακούσει πολλές φορές διακηρύξεις και εξαγγελίες. Εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά μετά από αυτή τη συνάντηση που έχουμε σήμερα με Κυπρίους εκπροσώπους, σε ένα μήνα να προχωρήσει η προκήρυξη και μέχρι τέλους του χρόνου δεσμευόμαστε ότι αυτά τα μέσα θα έχουν τεθεί σε υπηρεσία».