ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή ζητά η ΝΔ

Πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis και για ενδεχόμενες ευθύνες των κ.κ. Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή ζητά η ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση συλλέγει ήδη υπογραφές βουλευτών, προκειμένου να καταθέσει τις επόμενες ώρες την πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, το άρθρο 153 του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Πρόταση συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του κ. Παύλου Πολάκη καταθέτει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επί του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της "Ποινικής Ευθύνης Υπουργών".

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5/2/18 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία.

Επιπλέον, στη Βουλή διαβιβάστηκε και το - με αριθμό πρωτοκόλλου 980/30.03.2017 - έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον κ. Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον κ. Παύλο Πολάκη. Στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων.

Η Νέα Δημοκρατία είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης "όλα στο φως" και καλεί την Κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των Υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες».

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Ξανθός: Ήρθε η ώρα των μεταρρυθμίσεων - Έκλεισε οριστικά ο κύκλος της κατάρρευσης στην υγείαΕπίθεση στη Novartis: Ανησυχούμε από το χτύπημα - Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας

ΣΦΕΕ: Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη - Η Πολιτεία να θωρακίσει το σύστημα υγείας

PhRMA Innovation Forum: Η Δικαιοσύνη πυλώνας ασφάλειας για όλους, κυρίως για τους ασθενείς

Μανιαδάκης για υπόθεση Novartis: Υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον - Πιστεύω ακράδαντα στη Δικαιοσύνη

PhRMA Innovation Forum: Η Δικαιοσύνη πυλώνας ασφάλειας για όλους, κυρίως για τους ασθενείςΛουράντος: Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις τύπου Novartis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ