ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρική παρέμβαση στον Πειραιά για άπορους & κακοποιημένες γυναίκες

Στα δημοτικά πολυϊατρεία του δήμου Πειραιά (Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού) θα βρίσκονται αύριο 17 Μαρτίου, οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους», για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κακοποιημένες γυναίκες και άπορους συμπολίτες μας.

Ιατρική παρέμβαση στον Πειραιά για άπορους & κακοποιημένες γυναίκες

Η ιατρική παρέμβαση διοργανώνεται σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά, την 2η Υ.ΠΕ., τονΙατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Επιστημονικό φορέα «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία».

Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να υποβληθούν σε pap test και διακολπικό υπέρηχο. Ο έλεγχος των γυναικών γίνεται με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας Μ. Δεληγεώρογλου και της καθηγήτριας Μαιευτικής-Γυναικολογίας Σ. Καλανταρίδου. Παράλληλα οι γυναίκες θα υποβληθούν και σε ψηλάφηση μαστού από την ειδική παθολόγο – ογκολόγο Μ. Νικολαϊδη, από τον Επιστημονικό φορέα «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία».

Επίσης, άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καρδιολογικό και ενδοκρινολογικό έλεγχο, θα έχουν τη δυνατότητα αύριο να υποβληθούν σε εξετάσεις. Στους πολίτες που θα έρθουν στα δημοτικά ιατρεία θα πραγματοποιηθεί ενδοκρινολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, έλεγχος γλυκωζυλιωμένης και σακχάρου, καθώς και καρδιολογικός έλεγχος - screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου, με την επιστημονική ευθύνη της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πειραιάς απέκτησε ένα Πρότυπο Κέντρο Υγείας Μάνας-Παιδιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ