ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας & Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αναβάθμιση της Υγείας

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου, τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την υλοποίηση δωρεάς για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

Τσίπρας & Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αναβάθμιση της Υγείας

Εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Της υπογραφής θα προηγηθούν ομιλίες του κ. Τσίπρα και του κ. Δρακόπουλου. Η τελετή υπογραφής θα ξεκινήσει στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα €200 εκατομμύρια.

Όπως ανακοινώνει το Ίδρυμα, «Tον Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στη χώρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η νέα πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατομμυρίων, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ».

Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν: η δωρεά ύψους €20 εκατομμυρίων για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Επιπλέον, σημαντικό αντίκτυπο είχε η πρωτοβουλία του ΙΣΝ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος», για τη δημιουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Αλ. Τσίπρας: Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ολοκληρώθηκε η παράδοση 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ - Δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Δωρεά ασθενοφόρου στο ΚΥ Ανωγείων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



ΕΚΑΒ: Πλήρης ανανέωση του στόλου - 301 νέα Ασθενοφόρα - Προμήθεια & από ίδιους πόρους

Σε λειτουργία τα νέα εξωτερικά Γυναικολογικά Ιατρεία στο νοσ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Νοσ. Αλεξάνδρα: Ανακαινίστηκε το τμήμα Μαστού με στήριξη του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος