ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα τo 8o Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”

Τα κυρίαρχα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα θα συζητηθούν σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου στο Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece” με τίτλο “Winds of change: For sustainable, resilient and healthy communities”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ξεκινά σήμερα τo 8o Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”

Το κορυφαίο Forum για θέματα πολιτικής υγείας στη χώρα μας διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Health Daily και τη Boussias Communications, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRMA Innovation Forum.

Οι 18 καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές θα παρουσιάσουν τους τρόπους διασφάλισης της σταθερότητας και της βιωσιμότητας των συστημάτων Υγείας των χωρών της Ευρώπης, αλλά και τις σημαντικότερες προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί η ανάγκη συνεργασίας όλων των μερών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών Υγείας που θα είναι οικονομικά βιώσιμες και ταυτόχρονα θα καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Με την παρουσία του Αντιπρόεδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, 3 Υπουργιών (Υγείας, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Παιδείας), 3 Γενικών Γραμματέων, του Αντιπροέδρου του ΕΟΦ και σημαντικούς εκπροσώπους από τα Υπουργεία της Πορτογαλίας, της Μάλτας και των Κάτω Χώρων η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς εν αναμονή των εξελίξεων τόσο στα θέματα υγείας όσο και σε θέματα ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα τη φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Αλέξανδρος Παπαδημούλης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης, Κώστας Φωτάκης, οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Γιάννης Μπασκόζος, Γιώργος Γιαννόπουλος από το Υπουργείο Υγείας και Ηλίας Ξανθάκος από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αντίστοιχα, καθώς και κορυφαία στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), και εκπρόσωποι Φορέων Υγείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, συλλόγων ασθενών και της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας της χώρας μας.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες διακρατικής συνεργασίας που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την προώθηση της καθολικής πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες και στην καινοτόμο ιατρική περίθαλψη, όπως οι Διακηρύξεις της Valetta και της BeNeLuxa. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος της πρωτοβουλίας της Valetta και Αντιπρόεδρος της Infarmed, Dr. Rui Santos Ivo, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Μάλτας, Patricia Vella Bonanno, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού της Ολλανδίας και συντονιστής του σχεδίου για την ανάληψη του ΕΜΑ, Maurice Galla, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ηλίας Γιαννόγλου. Από την πλευρά της Φαρμακοβιομηχανίας θα συμμετάσχει στη συζήτηση ο Μάκης Παπαταξιάρχης, Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum.

Παράλληλα, θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης στα εθνικά συστήματα υγείας, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου της Υγείας στη χώρα μας, βάσει των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται σήμερα στο τοπίο της Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιαστούν πραγματικά και συγκριτικά στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση των συστημάτων υγείας στις χώρες της Ε.Ε., με ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή του HTA στην Ελλάδα και την εμπειρία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η συζήτηση με θέμα τις επενδύσεις στο χώρο της Υγείας από τους CIO της ABN AMRO Bank, Didier Duret και Yuri Bender, αρχισυντάκτη των Financial Times.

Υπογραμμίζεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή συγκεντρώνει φέτος 13 διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς από 7 Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες του ιατρικού και επιστημονικού χώρου.

Το Συνέδριο παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 400 σύνεδροι, ενώ οι εργασίες του μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 271 ομιλίες με τη συμμετοχή 69 διεθνών ομιλητών, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 3.216 σύνεδροι, ενώ οι προβολές μέσω διαδικτύου ανέρχονται στις 79.995.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: GE Healthcare, JANSSEN, Pfizer, Θάλπος-Ψυχική Υγεία, Astellas, IQVIA, Merck, Siemens-Healthineers, Bayer.

synedrio