ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη στην Αττική

Τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική 12-3 μ.μ. και απεργιακή συγκέντρωση στις 12:30 στο Υπoυργείο Υγείας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 29 Μαρτίου το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών.

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη στην Αττική

Σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την νεοφιλελεύθερη-μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει να παίζει το δικό της επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι πάνω στις πλάτες των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα Νοσοκομεία και τις δομές δημόσιας Υγείας.

Η κυβέρνηση, αντί να βάλει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και την ομηρία, αντί να βάλει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και να επαναφέρει στο δημόσιο τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, αντί να επανασυστήσει τις καταργημένες οργανικές θέσεις, αντί να προκηρύξει μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες, αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις όλων των ελαστικά εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, επιλέγει τη διόγκωση της ελαστικής εργασίας και της μόνιμης ομηρίας των εργαζομένων.

Η διόγκωση της ελαστικής εργασίας είναι πρωτοφανής ενώ ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον. Για μια σειρά από υπηρεσίες, οι οποίες ακόμα παραμένουν στο δημόσιο, μεθοδεύεται να περάσουν με διάφορα προσχήματα στα χέρια ιδιωτών. Το βλέπουμε καθημερινά στις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, στα τμήματα πληροφορικής και βιοϊατρικής τεχνολογίας. Ακόμα και στο "σκληρό" κομμάτι της νοσηλευτικής υπηρεσίας, κάνουν εμφάνιση τα μπλοκάκια και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία καταργείται το τρίμηνο που έπρεπε να μεσολαβεί ανάμεσα στην υπογραφή συμβάσεων. Η τροπολογία αυτή αφορά μόνο τους συναδέλφους με ατομικές συμβάσεις και όχι τους επικουρικούς. Διάφορα φιλοκυβερνητικά «παπαγαλάκια» προσπαθούν να εμφανίσουν αυτή την τροπολογία σαν το πρώτο βήμα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μονιμοποίηση της ομηρίας των συμβασιούχων με προφανή σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως σίγουρη εκλογική πελατεία.

Η Κυβέρνηση, αν ήθελε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους θα προχωρούσε σε επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πως θα μονιμοποιηθούν αυτοί οι συνάδελφοι χωρίς να υπάρχουν οργανικές θέσεις;

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δώσει τη απάντηση αφού έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν χρειάζονται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι σ' αυτές τις υπηρεσίες.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και σε όλο το δημόσιο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Όσοι συνάδελφοι θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν, διότι οι θέσεις τους είναι τάχα διασφαλισμένες μες σ’ αυτό το μνημονιακό τοπίο, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι.

– η πάλη να επανέλθουν στο δημόσιο όλες οι υπηρεσίες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και καλύπτονται είτε από εργολάβους είτε από ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων εργάζονται σε αυτές.

– η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η καθιέρωση της σταθερής και μόνιμης εργασίας δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους και τους εργολαβικούς, αλλά και όσους σήμερα είναι μόνιμοι υπάλληλοι.

– η στήριξη του αγώνα των επικουρικών, των συμβασιούχων, των συναδέλφων με προγράμματα ΟΑΕΔ για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, την πληρωμή των δεδουλευμένων, μας αφορά όλους.

Αγώνας μέχρι τη νίκη για:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

- Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου – ΤΩΡΑ.

- Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

- Έξω οι εργολάβοι και όλες οι εταιρείες από τα Νοσοκομεία.

- Να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να προκηρυχτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες.

- Αυξήσεις στους μισθούς, αποκατάσταση των απωλειών.

- Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό. Ένταξη ΤΩΡΑ στα ΒΑΕ.

Όλοι στην στάση εργασίας στην Αττική 12-3 μ.μ. και την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 12.30 στο Υπ. Υγείας».