ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγεία για όλους: Οι εθελοντές του προγράμματος σε άγονες γραμμές του Αιγαίου

Υγεία για όλους: Οι εθελοντές του προγράμματος σε άγονες γραμμές του Αιγαίου

Σε Νάξο, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες οι εθελοντές του προγράμματος «Υγεία για Όλους» προκειμένου να πραγματοποιήσουν στους κατοίκους δωρεάν εξετάσεις.

Η Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα διαρκέσει από 28 Μαρτίου 2018 έως 1η Απριλίου 2018 και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου – το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας, την 2η Υ.ΠΕ. και το Γ.Ν/K.Y. Νάξου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιστημονικής του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» και καθηγητή Παιδιατρικής Γ. Χρούσο, «σε δωρεάν εξετάσεις θα υποβληθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και οι κάτοικοι που δεν υποβάλλονται σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων και να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καρδιολογικό έλεγχο - screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου, ενδοκρινολογικό έλεγχο - screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης – σακχάρου και γυναικολογικές εξετάσεις (λήψη κολπικού επιχρίσματος pap test και διακολπικό υπέρηχο).

Η ιατρική παρέμβαση θα λάβει χώρα στα ορεινά χωριά της Νάξου: Aπείρανθο, Κορωνίδα, Κόρωνo, Φιλότι και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων: Δονούσα, Ηρακλειά, Kουφονήσια και Σχοινούσα.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου (Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας), το νοσηλευτικό προσωπικό από το εκάστοτε Αγροτικό Ιατρείο και το προσωπικό από τα Προγράμματα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων και Βοήθεια στο Σπίτι).

Σημειώνεται πως η μεταφορά των εθελοντών και του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στις Μικρές Κυκλάδες θα γίνει με ειδικό σκάφος που νοικιάστηκε γι' αυτό το σκοπό και πως η συγκεκριμένη δράση είναι η μεγαλύτερη Ιατρική Παρέμβαση του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Διαβάστε ακόμη:

Η κρίση συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της: 4 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα

Η Ελλάδα της κρίσης έχει μεγάλο στήριγμα την παιδιατρική κοινότητα

Δραματική αύξηση των εμφραγμάτων στην Ελλάδα της κρίσης - Άνεργοι & ανασφάλιστοι οι στόχοι

 

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen