ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό: Επίσκεψη Θεοδωράκη με 3 προτάσεις στους καταυλισμούς της Μυτιλήνης

Τρεις άμεσες ενέργειες - λύσεις προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των προσφύγων καθώς οι ροές είναι αυξημένες, προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί της Μυτιλήνης και στους καταυλισμούς τους.

Προσφυγικό: Επίσκεψη Θεοδωράκη με 3 προτάσεις στους καταυλισμούς της Μυτιλήνης

Μεταξύ των λύσεων που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, είναι να εκταμιευθούν άμεσα τα ευρωπαϊκά χρήματα που έχουν εγκριθεί από τον Σεπτέμβριο για το αποχετευτικό της Μόριας και να ενισχυθεί η υπηρεσία ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα του στο facebook:

«8.640 μετανάστες και πρόσφυγες είχε σήμερα το πρωί το νησί. Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυες γυναίκες, κακοποιημένοι άνθρωποι. Δεν θα σας πω για τα προβλήματα που γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα στη Μόρια - κανάλια από όλο τον κόσμο συνωστίζονται ξανά στο νησί και πρέπει όλοι να είμαστε μετρημένοι για να μην δυσφημίζεται ο τόπος μας. Θα επισημάνω μόνο ΤΡΕΙΣ επείγουσες λύσεις που θα βοηθούσαν και αυτούς που καταφεύγουν στη χώρα μας και τους πολίτες της Λέσβου.

- Να εκταμιευθούν ΤΩΡΑ τα ευρωπαϊκά χρήματα που έχουν εγκριθεί από τον Σεπτέμβριο για το αποχετευτικό της Μόριας. Η υπάρχουσα υποδομή είναι για 800 άτομα και τώρα μένουν εκεί 6.499! Κάθε μήνα δίνουμε 30.000 ευρώ στα βυτιοφόρα αλλά τα λύματα κυλούν πια σε όλους τους κοντινούς δρόμους.

- Να συνδεθεί ΤΩΡΑ το Καρά Τεπέ -ο πρότυπος καταυλισμός του Δήμου- στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ και να πάψουμε να σπαταλάμε κάθε μήνα για πετρέλαιο 110.000 ευρώ για μια 8ωρη λειτουργία των γεννητριών. Για τη ρύπανση που προκαλεί η καύση τόσου πετρελαίου, ας μην το συζητήσουμε...

- Ενίσχυση ΤΩΡΑ της υπηρεσίας ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό -και εδώ τα λεφτά τα δίνει η ΕΕ- για επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας (ασύλου), ώστε οι μετανάστες είτε να φεύγουν για τα ηπειρωτικά - αποσυμφορίζοντας τα νησιά -είτε να ακολουθείται η διαδικασία επανεισδοχής τους στην Τουρκία όπως ορίζει η συμφωνία ΕΕ-- Τουρκίας.

Μπορεί ο κ.Τσίπρας να δώσει εντολή για άμεση υλοποίηση των τριών αυτών μέτρων ή οι υπουργοί του -αγκαλιά με την γραφειοκρατία- θα συνεχίσουν το μπλα μπλα των υποσχέσεων που έχει φτάσει στα όριά τους τούς νησιώτες μας;»

Διαβάστε ακόμη:

Ο Οδυσ. Βουδούρης επικεφαλής του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ»: Το να είσαι πρόσφυγας & ανάπηρος είναι κατάραΠροσφυγικό: Ανάγκη για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των προσφύγων

Προσφυγικό: Κονδύλια πάνω από 1,5 δισ. ευρώ της ΕΕ στην Ελλάδα

Προσφυγικό: 5 Μύθοι & αλήθειες για τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ασυνόδευτα ανήλικα: Πάνω από 55 παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΕΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ