ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην περιοχή της Κομοτηνής - Το 6ο από την αρχή του έτους

Το 6ο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του έτους καταγράφηκε στην περιοχή της Κομοτηνής. Ωστόσο πρόκειται για το 4ο κρούσμα που καταγράφεται φέτος την άνοιξη, εντείνοντας την ανησυχία των γονιών και των παιδιάτρων.

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην περιοχή της Κομοτηνής - Το 6ο από την αρχή του έτους

Το κρούσμα της νόσου αφορά ένα αγοράκι 5 ετών, το οποίο νοσηλεύτηκε τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με συμπτώματα υψηλού πυρετού. Κατά τη νοσηλεία του, το παιδί εκδήλωσε αιμορραγικό εξάνθημα και παραπέμφθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα. Χθες, οι θεράποντες ιατροί του μικρού αγοριού ταυτοποίησαν ότι πρόκειται για Μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν τους γονείς, ενώ ενδέχεται, εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί περιστατικά Μηνιγγίτιδας σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Ρόδο, όπου τελικά το άτυχο κοριτσάκι έχασε την ακοή του, με πιο πρόσφατο το κρούσμα Μηνιγγίτιδας σε παιδικό σταθμό του Χαϊδαρίου, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.

Διαβάστε ακόμη:

Μηνιγγίτιδα: Με 5 κρούσματα από την αρχή της χρονιάς, η «ύπουλη» νόσος καραδοκεί

Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο