ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξωτ. Ιατρεία Αμαλία Φλέμιγκ: Σε φάση αξιολόγησης για πρακτικές ποιότητας & ασφάλειας

Οι βασικές αρχές του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Νοσοκομειακής Μονάδας «Αμαλία Φλέμιγκ» του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» εφαρμόστηκαν με επιτυχία, όπως ανακοινώνει η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

Εξωτ. Ιατρεία Αμαλία Φλέμιγκ: Σε φάση αξιολόγησης για πρακτικές ποιότητας & ασφάλειας

Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολογησης αποτελεί ευρωπαϊκό «εργαλείο» Διοίκησης Ολικής Ποιότητας με σκοπό την τακτική και συστηματική (αυτό-) αξιολόγηση της διοικητικής λειτουργίας κάθε Δημόσιου Οργανισμού, μέσα από έρευνα που διενεργείται μεταξύ του προσωπικού του Νοσοκομείου, των χρηστών των υπηρεσιών του (στη συγκεκριμένη περίπτωση, ασθενείς) και των κοινωνικών φορέων στους οποίους απευθύνεται.

Η σχετική δράση ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 20/02/2018, οπότε και υποβλήθηκε σχετικός φάκελος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναμένεται η αξιολόγηση.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στις 19/4/2018 σε εκδήλωση που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο, από τα οποία προέκυψαν αρκετά καλά αποτελέσματα για την υφιστάμενη κατάσταση διοικητικής λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ενώ καταγράφηκαν και τα πεδία βελτίωσης.

Στην εκδήλωση υποδέχτηκε το προσωπικό και τους κοινωνικούς φορείς ο Διοικητής του Συγκροτήματος κος Εμμανουήλ Κουταλάς και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» κος Μιχαλακούκος.

Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να ενισχύσει εισέτι περαιτέρω τις δράσεις ποιότητας και ασφάλειας στις παρεχόμενες υπηρεσίες, να αποτελέσει η συγκεκριμένη δράση «καλή πρακτική» για τα Νοσοκομεία του Συγκροτήματος και για άλλα Νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:

Γρίπη: Το Σισμανόγλειο βραβεύτηκε για το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων τουΣισμανόγλειο: Γιατροί από τις Φιλιππίνες ενημερώνονται για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις

Ξανθός: Γιατρεύουμε τις πληγές μας & σχεδιάζουμε τη μεταμνημονιακή εποχή με λιγότερη λιτότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ