ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρείο πρόγνωσης ρευματικών παθήσεων στα Δημοτικά Ιατρεία Κορυδαλλού

Ιατρείο πρόγνωσης ρευματικών παθήσεων δημιουργείται στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ».

Ιατρείο πρόγνωσης ρευματικών παθήσεων στα Δημοτικά Ιατρεία Κορυδαλλού

Το ιατρείο θα παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και συμβουλευτικής στους κατοίκους της πόλης, ενώ θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο μήνα.

Η ανακοίνωση έγινε στην διάρκεια της ημερίδας «Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης», που διοργάνωσαν η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών για παρεμβάσεις και δράσεις πρόληψης κι ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης ιατροί Ρευματολόγοι Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ανέπτυξαν αναλυτικά τους προδιαθεσικούς παράγοντες, τους μηχανισμούς εκδήλωσης, την συμπτωματολογία και την θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων, ενώ τόνισαν την σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση για τον περιορισμό της εξέλιξης τους.

Το κοινό για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου και ραντεβού μπορεί να επικοινωνεί με το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής στα τηλέφωνα: 213 2129311-314.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)