ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατροί μεγάλου νοσοκομείου σε παράνομο κύκλωμα με αντικαρκινικά - Τι δηλώνει ο ΠΦΣ

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά και φαρμακοποιοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων αλλά και και άλλων σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην αγορά αλλά στα νοσοκομεία.

Γιατροί μεγάλου νοσοκομείου σε παράνομο κύκλωμα με αντικαρκινικά - Τι δηλώνει ο ΠΦΣ

Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά καθώς οι αξιωματικοί προσπαθούν να “στεγανοποιήσουν” την υπόθεση πριν διαρρεύσουν στοιχεία και εξαφανιστούν οι εμπλεκόμενοι.

Αν και κάνουν λόγο για δεμένη υπόθεση οι επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς εκινείτο το σύστημα, από την παράνομη διακίνηση, μέχρι τις συνταγογραφήσεις.

Θεοδοσιάδης: Να λογοδοτήσουν

Εξάλλου, σχετική δήλωση για το θέμα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμη:

Αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας: Το συμβατικό τους πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών

Αττικόν: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις ελλείψεις φαρμάκων