ΦΑΡΜΑΚO

Αττικόν: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις ελλείψεις φαρμάκων

Διαψεύδει κατηγορηματικά η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» ως  παντελώς ανυπόστατο και ανακριβές, δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο (Press-gr.com με ημερομηνία ανάρτησης 11-01-2017) όσον αφορά τη «μη ύπαρξη φαρμάκων (και συγκεκριμένα αντικαρκινικών) ή καθυστέρηση παραγγελιών φαρμάκων, λόγω μη πίστωσης». 

Αττικόν: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις ελλείψεις φαρμάκων

Σε πείσμα των καταστροφολόγων, η προμήθεια του φαρμακευτικού υλικού συνεχίζεται απρόσκοπτα, με προϋπολογισμό μάλιστα αυξημένο έναντι του 2016, τονίζει η διοίκηση του Αττικόν και συνεχίζει:

Επισημαίνουμε ότι, ασφαλώς και ο Προϋπολογισμός του 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και φαρμάκων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας (όπως σωστά είχε προβλέψει), έγινε χρήση της δυνατότητας άντλησης πιστώσεων έως το 40% του Προϋπολογισμού του 2016 για τη κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, έως ότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2017. Απόδειξη αυτού, αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει προμήθεια φαρμακευτικού υλικού αξίας 1.934.566 ευρώ (ενδεικτικός ΑΔΑ προς πάσα ενδιαφερόμενο 6Ξ4Μ4690ΩΔ-Τ3Α ποσού 1.326.130)

Σημειώνουμε επίσης οι αναφορές περί ύπαρξης μυστικών εντολών από το Υπουργείο Υγείας, ουδέποτε υπήρξαν και μόνο ως φαιδρότητες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τέλος τονίζουμε πως η βασική προτεραιότητα της Διοίκησης του ΠΓΝ Αττικόν καθώς και του Υπουργείου Υγείας, είναι η διασφάλιση της προμήθειας των απαιτούμενων φαρμάκων και υλικών, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη.

Κατανοούμε την ανάγκη και το αντιπολιτευτικό άγχος του συντάκτη του δημοσιεύματος, αλλά αναμέναμε τουλάχιστον το κείμενο να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην πραγματικότητα».