ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρκίνος δέρματος: Πρόσκληση από το Κέντρο Αναφοράς του νοσ. Γεννηματάς για έλεγχο σπίλων

Για 10η συνεχή χρονιά, το κέντρο αναφοράς μελανώματος της Πλαστικής Χειρουργικής Μικροχειρουργικής και το Γραφείο Πρόληψης & Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", διοργανώνουν την εβδομάδα πρόληψης και αγωγής υγείας για τον καρκίνο του δέρματος.

Καρκίνος δέρματος: Πρόσκληση από το Κέντρο Αναφοράς του νοσ. Γεννηματάς για έλεγχο σπίλων

Συγκεκριμένα από 14 - 17 Μαΐου 2018 στην Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (κτίριο 1) και ώρες 10:30 π.μ έως 13:30 οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας και να ελέγξουν ελιές στο σώμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τα εννέα προηγούμενα έτη είχαν:

α) Ελεχθεί 2.942 άτομα

β) Ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στα μέτρα προστασίας 5.899 άτομα

γ) Βρέθηκαν ύποπτοι σπίλοι σε συνολικά 243 άτομα εκ των οποίων 85 απαιτούσαν ΑΜΕΣΗ αφαίρεση και έλεγχο με βιοψία & παραπέμφθηκαν ανάλογα των αναγκών των ασθενών.

Εξάλλου, την Πέμπτη 17/5 η δράση θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο των κατοίκων του Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Νοσοκομείου στο 20ήμερο πρόληψης που διοργανώνει ο Δήμος καθώς και για τον έλεγχο του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Τέλος στο πλαίσιο αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής θα ελεχθούν διανεμημένα συνολικά 30 μέλη του συλλόγου τις ημέρες 14-16/5/2018.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Πρόληψης & Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου, το ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος δέρματος: 9 άγνωστοι παράγοντες κινδύνου που πιθανώς αγνοείτε (εικόνες)



Καρκίνος δέρματος: Τα προειδοποιητικά σημάδια μέσα από φωτογραφίες

Ελιές & μελάνωμα: Έξι ύποπτες αλλαγές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σημάδια στη γλώσσα που δείχνουν έλλειψη Β12, μυκητίαση, καρκίνο (pics)