ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ: Στους 25 ο αριθμός των νεκρών από Έμπολα στο Κονγκό

Σε 25 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον ιό Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε σύνολο 45 κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 14 έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΠΟΥ: Στους 25 ο αριθμός των νεκρών από Έμπολα στο Κονγκό

Στον προηγούμενο απολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν μόνον σε 3 σε σύνολο 44.

Η πρόσφατη αυτή επιδημία αιμορραγικού πυρετού ξεκίνησε στις αρχές αυτού του μήνα σε μια αγροτική ζώνη στη βορειοδυτική ΛΔ Κονγκό και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Μπαντάκα, μια πόλη περίπου 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Κονγκό και η οποία συνδέεται με πολλά δρομολόγια που γίνονται μέσω του ποταμού με την Κινσάσα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί από χθες ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που θέτει η επιδημία αυτή είναι «πολύ υψηλός» σε πανεθνικό επίπεδο και «υψηλός» σε περιφερειακό επίπεδο, δηλαδή όσον αφορά τις άλλες χώρες της περιοχής.

Εξάλλου η Επιτροπή αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ συνέρχεται σήμερα για να αποφασίσει αν το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην ΛΔ Κονγκό εγκυμονεί κινδύνους για ολόκληρο τον κόσμο και ως εκ τούτου επιβάλλεται να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ