ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σακχαρώδης διαβήτης: Συμμαχία ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ & Axel Accessories για ευαισθητοποίηση

Την καμπάνια «Join Us Against Diabetes, μια ευκαιρία να γνωρίσεις - μια αφορμή να βοηθήσεις», πραγματοποιούν από κοινού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε συνεργασία με την εταιρεία Axel Accessories στο πλαίσιο της ενημέρωσης του γενικότερου πληθυσμού, για τη μάστιγα της σύγχρονης εποχής, το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σακχαρώδης διαβήτης: Συμμαχία ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ & Axel Accessories για ευαισθητοποίηση

Η εταιρεία Axel Accessories, ως Πρέσβης της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, σχεδίασε και διαθέτει ήδη στα καταστήματά της το special-edition μπρελόκ σε χρυσή και μεταλλική απόχρωση.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα υποστηρίξουν το έργο και τις δράσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, δράσεις που αφορούν την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και την καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού και του στίγματος του Διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης, παίρνοντας επιδημικές διαστάσεις, αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους τόσο στη χώρα μας με πάνω από 1.000.000 πάσχοντες συνανθρώπους μας, όσο και παγκόσμια, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF), οι άνθρωποι που πάσχουν από Διαβήτη ανέρχονται στα 415.000.000.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 απασχολεί το 90% του συνολικού αριθμού των πασχόντων και ταυτόχρονα σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές της IDF υπάρχει επιπλέον και ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων που έχουν σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές και η παντελής απουσία άσκησης ενίσχυσε τα τελευταία χρόνια το ρυθμό εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2. Για το λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται σε ηλικίες άνω των σαράντα, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παχυσαρκίας, κάνει την εμφάνισή του και σε ηλικίες κάτω των δεκαπέντε ετών.

Θέλεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό; Απόκτησε ένα από τα υπέροχα μπρελόκ και βοήθησε ένα σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας να ενημερωθούν για το σακχαρώδη διαβήτη και να τον αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

Τα μπρελόκ είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα της Axel, όπως επίσης και ηλεκτρονικά από το επίσημο site της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ανησυχία για την καθυστέρηση έγκρισης του συστήματος αναίμακτης μέτρησης γλυκόζης

Διαβήτης τύπου 2: Νέα θεραπευτική επιλογή από MSD & Pfizer

ΗΔΙΚΑ: Ξεκινά η συνταγογράφηση με Θεραπευτικά Πρωτόκολλα για υπέρταση και διαβήτη