ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβολιασμό και ατομική καρτέλα φοιτητή ζητούν οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών πήραν την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος όλων των φοιτητών με τη δημιουργία ατομικής καρτέλας φοιτητή για την κάλυψή τους με τα απαραίτητα εμβόλια που θα τους προστατεύουν από ασθένειες κατά την κλινική τους άσκηση.

Εμβολιασμό και ατομική καρτέλα φοιτητή ζητούν οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές ζητούν το Τμήμα να ελέγχει αλλά και να εξασφαλίζει τον εμβολιασμό όλων των φοιτητών.

Αφορμή για την πρωτοβουλία των φοιτητών υπήρξε ένα κρούσμα ιλαράς σε φοιτητή Ιατρικής του 5ου έτους κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της κλινικής άσκησης του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, κατά το χειμερινό εξάμηνο.

Το σχετικό κείμενο, το οποίο υπογράφεται από 165 φοιτητές, κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα (4/6/2018), στη συνέλευση των καθηγητών: «Θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει οργανωμένα έλεγχος για τον εμβολιασμό και τα αντισώματα των φοιτητών Ιατρικής για όλα όσα περιλαμβάνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι ίδιοι και οι ασθενείς. Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν κρούσματα ιλαράς και ανεμευλογιάς σε πεμπτοετείς φοιτητές. Ο έλεγχος και ο εμβολιασμός γίνονταν έως το 2008 με ευθύνη του νοσοκομείου, κάτι που διεκόπη για οικονομικούς λόγους. Ζητάμε με ευθύνη του τμήματος να υπάρξει προσωπικό για συνταγογράφηση των απαραίτητων και συμπλήρωση καρτέλας για κάθε φοιτητή που να αναφέρει ότι είναι καλυμμένος με τα απαραίτητα εμβόλια πριν ξεκινήσει την κλινική άσκηση. Παρακαλούμε να υπάρξει άμεση μέριμνα για τους τεταρτοετείς φοιτητές που σε λίγους μήνες ξεκινούν κλινική άσκηση».

Απόφαση στήριξης, όπως αναφέρουν φοιτητές στα Foititikanea.gr, έχει πάρει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει στήριξη και επιστημονική βοήθεια από τον κ Μ. Μαραγκό, καθηγητή λοιμωξιολογίας, αλλά και από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και καθηγητή ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, κ. Δ. Καρδαμάκη, με τον οποίο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των φοιτητών μετά την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών, την Τρίτη το πρωί.

Πηγή: Foititikanea.gr