ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού: Η VHL Family Alliance Greece συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού: Η VHL Family Alliance Greece συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια

Η VHL Family Alliance Greece, ο ελληνικός όμιλος ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο Von Hippel-Lindau, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας κοινότητας των πασχόντων, των φροντιστών, των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των τοπικών οργανισμών.

Έτσι, την 21η Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού, που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Συνασπισμό του Καρκίνου του Νεφρού (IKCC), η VHL Family Alliance Greece θα συμμετάσχει και θα ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο που θα κάνει τη διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής εμπεριέχουν, ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου υπολογίζεται πως θα αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Η αντιμετώπιση αυτής διαφοροποιείται στα διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ λόγω της φύσης της και των αδιευκρίνιστων αιτιών της συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Την 21η Ιουνίου 2018, με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού για αυτή τη σπάνια πάθηση, η παγκόσμια κοινότητα καρκίνου των νεφρών θέτει ερωτήσεις και αναζητά απαντήσεις με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και των κονδυλίων που θα ενισχύσουν το έργο για την καταπολέμηση της ασθένειας, μέσω του Κουίζ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού.

Η VHL Family Alliance Greece σας προσκαλεί να ενισχύσετε το έργο της και να γίνετε μέρος της αλυσίδας αγάπης και ενημέρωσης, ενδυναμώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού, με τους εξής τρόπους:

  1. Συμμετοχή στο Quiz για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού (πατήστε εδώ και επιλέξτε την ελληνική γλώσσα στο εικονίδιο πάνω δεξιά). Δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε αυτό το διαδραστικό ερωτηματολόγιο 7 ερωτήσεων. Με κάθε ολοκλήρωση του Quiz, θα προσφέρεται μια μικρή οικονομική δωρεά στο IKCC.
  2. Διαμοιρασμός του Q&A Quiz στα κοινωνικά σας δίκτυα (social media) στο Facebook και το Τwitter. Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεται το Quiz, αυξάνεται το ποσό χρηματοδότησης της έρευνας για τη συγκεκριμένη πάθηση.
  3. Ακολουθήστε το IKCC στο Twitter και το Facebook. Κάντε χρήση του hashtag #kidneycancer σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, ώστε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνομιλία.
  4. Δωρεές:

logariasmos

Δείτε κι αυτό:

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού: Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου

BEST OF NETWORK

PlusQueen