ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δικό του οξυγόνο θα «αναπνέει» σύντομα το Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» προχώρησε στην προκήρυξη Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση παραγωγής οξυγόνου, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Με δικό του οξυγόνο θα «αναπνέει» σύντομα το Νοσοκομείο Χανίων

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 280.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση στο νοσοκομείο των Χανίων του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, την οποία υπογράφει ο διοικητής κ. Μηνάς Βουλγαρίδης, η ημερομηνία ανάρτησης της διακήρυξης του διαγωνισμού στη διαδικτυακή πύλη Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. είναι η 27η Ιουλίου του 2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 24η Σεπτεμβρίου του 2018, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 15.00, Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28/9/2018, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 10.00.

Αναλυτικά η διακήρυξη βρίσκεται στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Νοσοκομείου Χανίων (www.chaniahospital.gr).

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το νοσηλευτικό ίδρυμα θα είναι πλέον σε θέση να παράγει αλλά και να εμφιαλώνει ιατρικό οξυγόνο με ίδια μέσα. Με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί αυτάρκεια οξυγόνου αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς το νοσοκομείο δεν θα χρειάζεται πλέον –όπως γίνεται σήμερα– να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες. Να σημειωθεί ενδεικτικά ότι το 2015 οι δαπάνες του νοσοκομείου για την προμήθεια οξυγόνου έφτασαν τα 299.454€, ενώ το 2016 τα 213.355€.

Το Νοσοκομείο Χανίων είναι ένα από τα πέντε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης –μαζί με το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο– που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό παραγωγής αέριου οξυγόνου και το πρώτο που προχώρησε στην προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. Στο Νοσοκομείο Χανίων, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο η εμφιάλωση του οξυγόνου θα πραγματοποιείται εντός των νοσοκομείων για ιδία χρήση.