ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδιο Δράσης από τον ΙΣΑ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Σχέδιο Δράσης από τον ΙΣΑ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας τη βαθιά λύπη και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, προτίθεται να εκπονήσει Σχέδιο Δράσης με στόχο την υποστήριξή τους και τη συμβολή στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εθελοντές γιατροί του ΙΣΑ που έχουν ειδικότητες σχετικές με αυτές που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εγκαυματιών –όπως είναι οι πλαστικοί χειρουργοί προτίθενται– να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συνδράμοντας το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων που προσπαθεί με αυταπάρνηση να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Επίσης, οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ είναι σε ετοιμότητα, ενώ εχθές απεστάλησαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που συντονίζει τις προσπάθειες για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πληγέντων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ανέφερε σχετικά:

«Η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις περιουσίες τους που έγιναν στάχτη μέσα σε μία νύχτα.

Ο ΙΣΑ πρόκειται να εκπονήσει Σχέδιο Δράσης για την υποστήριξη των πυροπαθών και την κάλυψη των αναγκών τους, ενώ θα στηρίξει τις Μονάδες Υγείας τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με ιατρικοφαρμακευτικό υλικό. Θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη με όλα τα μέσα που διαθέτουμε».

BEST OF NETWORK