ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές - Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές - Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Την ίδια ώρα, κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 10 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 48 ενήλικες εγκαυματίες, καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των τεσσάρων παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

Τέλος, από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η νεκροτομή σε 86 σορούς που είχαν μεταφερθεί από τις φονικές πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενός της Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε σχετικά με την απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διευκρίνιση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούν τους πυροπαθείς