ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν από νωρίς ότι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί από τις πυρκαγιές

ΠΟΕΔΗΝ: Γνώριζαν από νωρίς ότι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί από τις πυρκαγιές

Το γεγονός ότι τα εφημερεύοντα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη την υποδοχή τραυματιών και νεκρών, αποδεικνύει ότι από νωρίς η κυβέρνηση γνώριζε για το μέγεθος των συνεπειών από την πυρκαγιά στο Μάτι., υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Ο πρώτος νεκρός στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ έφθασε μεταξύ 10:30 – 11:00 το βράδυ. Μεταξύ 10:30 - 11:00 το βράδυ ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο για διακομιδή πολλών νεκρών από τις φωτιές. Ο κ. Πολάκης που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα γνώριζε. Ο κος Καμμένος πριν μας διαψεύσει για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ καλό ήταν να επισκεφτεί τα νοσοκομεία και να συνομιλήσει με τους νοσηλευόμενους εγκαυματίες.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο το βράδυ της τραγικής Δευτέρας 23/7/2018 ο πρώτος νεκρός απανθρακωμένος αγνώστων στοιχείων διεκομίσθη πριν τις 11 το βράδυ. Τοποθετήθηκε σε μία μικρή αίθουσα των ΤΕΠ του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ. Ήμασταν εκεί.

Ταυτόχρονα την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο και ετοίμασε έναν ειδικό χώρο που έχει (κοντέινερ με ψύξη) προκειμένου να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς (πάνω από 10) από τις φωτιές στο ΜΑΤΙ. Πράγματι το Νοσοκομείο ετοίμασε τον ειδικό χώρο (νεκροθάλαμο). Ως εκ τούτου, ο Αν. Υπουργός Υγείας που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, γνώριζε την ύπαρξη νεκρών, καθ’ ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ βρισκόταν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπως και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Την άλλη ημέρα επισκεφτήκαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ήταν εκεί παραδέχθηκε ότι είχαν ειδοποιηθεί για την μεταφορά πολλών νεκρών και ετοίμασαν ειδικό χώρο. Εκτίμησε μάλιστα ότι τελικά δεν προσήλθαν για αποφευχθεί ο πανικός.

Πριν το ΥΠΕΘΑ διαψεύσει την ΠΟΕΔΗΝ θα έπρεπε ο κος Καμμένος να κάνει μία επίσκεψη στα Νοσοκομεία, να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Να ενημερωθεί για το πόσες ώρες έμειναν στη θάλασσα οι πυρόπληκτοι, οι εγκαυματίες, πως και εάν τηρήθηκε η σειρά περισυλλογής, να ενημερωθεί για την απουσία στρατιωτικών γιατρών στα σκάφη για να συντονίσουν την επιβίβαση και να προηγηθούν οι βαριά εγκαυματίες και τι ώρα έφθασε η φρεγάτα;»

BEST OF NETWORK

PlusQueen