Αυτά είναι τα 8 επαγγέλματα του μέλλοντος!

Από την εποχή των «παχιών αγελάδων» μέχρι και σήμερα το κριτήριο της εξασφάλισης μιας θέσης εργασίας ήταν ψηλά στην ατζέντα των νέων. Χρόνο με τον χρόνο, ωστόσο, τα επαγγέλματα που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες στον χάρτη της αγοράς αλλάζουν και οι έρευνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς δείχνουν πού υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και ποιες δουλειές δεν αντέχουν στο μέλλον.

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και μέσα στα επόμενα χρόνια η εικόνα θα αλλάξει εκ νέου.

bohuos genikhs noshleias 2

Σύμφωνα με έρευνες, σταθερή αξία αποτελούν τα επαγγέλματα υγείας! Ο κλάδος φαίνεται να διατηρεί να υψηλά ποσοστά ζητήσής του, με δεδομένο πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, η Φυσικοθεραπεία, η Εργοθεραπεία, η Διατροφή-Διαιτολογία και φυσικά η Νοσηλευτική συγκαταλέγονται στα λεγόμενα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει τον θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

  1. Εργοθεραπεία

ergouerapeia 1

Η ειδικότητα της εργοθεραπείας, με έμφαση στην παιδική εργοθεραπεία, έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά τα οποία εμφανίζουν οποιαδήποτε διαταραχή επηρεάζει την καθημερινή τους απόδοση.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 οι σπουδαστές παρακολουθούν από το 1ο εξάμηνο το μάθημα της «Πρακτικής Άσκησης» σε δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και ευπαθών ομάδων σε μικρά γκρουπ 4-5 ατόμων και συνοδεία καθηγητή, με στόχο την έγκαιρη συμμετοχή τους σε διαφορετικές δομές ανά εξάμηνο (Θεραπευτήρια, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, Κέντρα Ειδικής Αγωγής κ.λπ).

  1. Φυσικοθεραπεία

physiotherapy 3

Οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν αποδεδειγμένα πλέον θετικά αποτελέσματα στις εφαρμογές τους. Εντάσσονται πλέον συστηματικά σε θεραπευτικές αγωγές και αγωγές αποκατάστασης σε πλήθος παθήσεων.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων. Επιπλέον, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος διεξάγεται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, με προγραμματισμένες επισκέψεις συνοδεία των καθηγητών για νοσηλευτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.

  1. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων

bohuos farmakeio 1

Ένα επάγγελμα κύρους που έχει κι αυτό άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας είναι αυτό του Τεχνικού Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι σπουδαστές ετοιμάζουν σκευάσματα μέσα στο χημείο-εργαστήριο φαρμάκων, καθώς και μια σειρά από προϊόντα περιποίησης όπως κρέμες σώματος.

  1. Στέλεχος Διατροφής

diaitologos 1

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου χρειάζεται ο ειδικός για να εντοπίσει τις τυχόν διατροφικές ανωμαλίες των ανθρώπων και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για την επαναφορά τους σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διασυνδέει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στη Διαιτολογία με όλες τις σχετικές ειδικότητες του Τομέα Υγείας, μέσω διαθεματικών ημερίδων, πράγμα που προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία, να εκπαιδευτούν σε βάθος και να αντιμετωπίσουν πραγματικά επιχειρησιακά περιστατικά.

  1. Βοηθός Νοσηλευτικής-Τραυματολογίας

noshleytikh traymatologia 1

Οι σπουδές νοσηλευτικής αφορούν έναν τομέα υψηλών απαιτήσεων όπου ο σπουδαστής μέσα από υπομονή, επαγγελματισμό και σοβαρότητα καλείται να αντιμετωπίσει πραγματικά επιχειρησιακά περιστατικά.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διεξάγει από τη 1η εβδομάδα τα μαθήματα «Νοσηλευτική Ι, ΙΙ & Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», εντός δομών υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας κ.λπ).

  1. Βοηθός Νοσηλευτικής-Μαιευτικής

maieytikh 2

Για μια καριέρα μακριά από ρουτίνα, με έντονες χαρές και συγκινήσεις και με σταθερά μεγάλη αύξηση στη ζήτηση! Οι απόφοιτοι βοηθοί νοσηλευτικής-μαιευτικής είναι απαραίτητοι συνεργάτες των μαιευτήρων-γυναικολόγων και περιποιούνται τις επιτόκους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις ιατρικές οδηγίες.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεργάζεται με σημαντικές νοσοκομειακές δομές όπως: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Τζάνειο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», Ιπποκράτειο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Euromedica Γενική Κλινική, Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424, Φροντίς, Ophthalmica κ.ά.

  1. Βοηθός Ραδιολογίας-Ακτινολογίας

spoudes aktinologia radiologia delta

Τα πολλαπλά τμήματα στα οποία απασχολούνται καθιστούν το επάγγελμα του Βοηθού Ραδιολογίας-Ακτινολογίας ως ένα από τα πιο πολύμορφα, πολυδιάστατα και αποτελεσματικά στον χώρο της υγείας.

Μέρος της κατάρτισης πραγματοποιείται στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που φημίζονται για τη σύγχρονη τεχνολογία που έχουν ενσωματώσει. Επιπλέον, οι σπουδαστές της ειδικότητας υποστηρίζονται από την αρχή των σπουδών τους, αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους ως επαγγελματίες υγείας από μεγάλους ιατρικούς ομίλους όπως η Euromedica, η Βιοκλινική και τα διαγνωστικά κέντρα Πλάτων και Ασκληπιός.

  1. Διασώστης − Πλήρωμα Ασθενοφόρου

delta diaswsths

Οι επείγουσες πράξεις που ασκούνται από τους κατόχους Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας Διασώστης − Πλήρωμα Ασθενοφόρου και είναι, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης, αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα είναι μεταξύ άλλων έλεγχος και μέτρηση ζωτικών σημείων, διασφάλιση αεραγωγού σε επείγουσες καταστάσεις, διακομιδή ασθενούς στον κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διαρκώς εμπλουτίζεται με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματος, με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες της αγοράς, όπως «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», «Τα εμβόλια και οι πολέμιοί τους», «Τα αντιβιοτικά και οι μύθοι περί αυτών», «Ψυχολογία ασθενούς», «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ένα σύγχρονο πρόβλημα» κ.ά.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN.

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Higher Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από τον βρετανικό φορέα OFQUAL.

Ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ετήσια προγράμματα επαγγελματιών. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Κλινική και Παιδιατρική Αποκατάσταση αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων, το οποίο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των αποφοίτων φυσικοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων του παραϊατρικού κλάδου να ασχοληθούν με την αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα, οι ανάγκες των επιχειρήσεων για καταρτισμένο προσωπικό με επαγγελματισμό και πρακτική γνώση καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία ενός σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma Επιπέδου 7 από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και επίλεξε το επάγγελμα που σου ταιριάζει!