ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν στο Κέντρο Αλληλεγγύης που λειτουργεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, συγκέντρωσαν με πρωτοβουλία του Σωματείου, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» για τους πυρόπληκτους.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτά που παραδόθηκαν είναι η πρώτη δόση και θα υπάρξει συνέχεια.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» υπογραμμίζει την οργανωμένη λειτουργία του Κέντρου και τον όγκο της βοήθειας που έχει καταφτάσει.

Σημειώνει ακόμη πως «η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Η αλληλεγγύη είναι δύναμη αναντικατάστατη. Ως Σωματείο με ταξικό προσανατολισμό πάντα είμαστε δίπλα στον κόσμο που υποφέρει και πέρα από τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών, ως δεύτερη δόση, συνεχίζουμε και με αιμοδοσία και συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση».

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης και ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά και για την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.

Ως κυριότερα αναφέρθηκαν:

1. Η υποστελέχωση των Κ.Υ. που καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ελλείψεις φάνηκαν και από το γεγονός ότι παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου Υγείας, ακόμα και μετά τις πυρκαγιές το προσωπικό που αποσπάστηκε από άλλα νοσοκομεία για να καλύψει κενά, σαφέστατα και δεν επαρκεί.

2. Η έλλειψη οργανωμένου κρατικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

3. Αναδείχθηκε η κρατική ανεπάρκεια σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα) για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και ένταξη και των υγειονομικών σε αυτόν τον κεντρικό σχεδιασμό.