ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ για αναδρομικά γιατρών: Υπάρχουν κι άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί για το Σύστημα Υγείας

Την αντίδραση του κλάδου των νοσηλευτών προκάλεσαν οι εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς.

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ για αναδρομικά γιατρών: Υπάρχουν κι άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί για το Σύστημα Υγείας

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι στους νοσηλευτές οφείλονται υπερωρίες και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σημειώνει με νόημα ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί στο σύστημα Υγείας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ούτε μια ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ενόψει των εξαγγελιών των κυβερνώντων για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, επισημαίνει μετ’ επιτάσεως τα ακόλουθα: Σε πολλά νοσοκομεία της επικράτειας, υπάρχουν πολλές οφειλές σε υπερωρίες στους νοσηλευτές και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον εκκρεμεί η οικονομική αποκατάσταση των προϊσταμένων τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών, με την αύξηση του επιδόματος κατά 40 € μηνιαίως, όπως ορίζει και η σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε νομοθετικό κείμενο της κυβέρνησης.

Επ’ αυτού η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που ουσιαστικά κέρδισε αυτή την υπόθεση, έχει έναν λόγο παραπάνω να θεωρεί ότι η παράταση της απαράδεκτης διάκρισης μεταξύ των τμηματαρχών του δημοσίου τομέα εις βάρος των νοσηλευτών, είναι ένα τρανό δείγμα της απαξίωσης που επιδεικνύει η πολιτεία απέναντι στον κλάδο μας.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους που εξήγγειλαν την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί στο σύστημα Υγείας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ούτε μια ημέρα».