ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Μπασκόζος πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης

Πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για τον ΠΟΥ Ευρώπης (26th SCRC), αναδείχθηκε ο γγ Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, στο πλαίσιο των εργασιών της 68ης Συνόδου του ΠΟΥ Ευρώπης, που λαμβάνει χώρα στη Ρώμη.

Ο Γιάννης Μπασκόζος πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης

«Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, καθώς ενισχύεται η διεθνής παρουσία της χώρας μας στον χώρο της υγείας και η συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του ΠΟΥ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι η SCRC είναι το εκτελεστικό όργανο του ΠΟΥ Ευρώπης και διασφαλίζει τόσο την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφερειακής Επιτροπής (RC), όσο και των πολιτικών δημόσιας υγείας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς την RC, όσο και προς την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η συνεργασία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του ΠΟΥ Ευρώπης έχει αναβαθμιστεί μέσα από τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας (πρόληψη και αγωγή υγείας), μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους με βάση την οδηγία του ΠΟΥ "Να μην μένει κανένας πίσω"».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ