ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εκχώρηση δημόσιων νοσοκομείων στο Υπερταμείο

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση εκχωρεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) και δημόσια νοσοκομεία, προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εκχώρηση δημόσιων νοσοκομείων στο Υπερταμείο

Στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης» και φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι η έρευνά της θα συνεχιστεί, καθώς «απ' ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ένα Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκχωρείται για ξεπούλημα στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία. Να χαιρόμαστε μία αριστερή κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα. Νοσοκομεία που είναι ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, αρχαιολογικούς χώρους. Ότι βρει μπροστά της. Σημασία έχουν τα υπερπλεονάσματα και η καρέκλα της εξουσίας. Ντροπή».