ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσηλευτής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε νοσηλευτής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κατά την ώρα της βάρδιας του στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου το βράδυ του Σαββάτου.

Νοσηλευτής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Η καταγγελία έγινε από το Σωματείο των Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με αυτή τον νοσηλευτή ξυλοκόπησε άτομο αλβανικής καταγωγής.

«Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι οι πολύωρες αναμονές λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου προκαλεί συχνά τον εκνευρισμό των ασθενών και των συνοδών τους.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το Σάββατο στα επείγοντα του νοσοκομείου έφθασε ομάδα περίπου 10 ατόμων αλβανικής καταγωγής με έναν ομοεθνή τους, ο οποίος έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Όταν τους ζητήθηκε από τον νοσηλευτή να αποχωρήσουν από τον θάλαμο εξέτασης, αρνήθηκαν και κάποιος από αυτούς τον χτύπησε με γροθιά στον αυχένα όταν γύρισε την πλάτη του.

Μία νοσηλεύτρια πρόλαβε, σύμφωνα με τις καταγγελίες και έβαλε το χέρι της στον αυχένα του συναδέλφου της για να τον προστατέψει. Οι νοσηλευτές κάλεσαν την αστυνομία, ωστόσο οι δέκα αλλοδαποί πρόλαβαν και έφυγαν, χωρίς καν να τους σταματήσουν οι φύλακες.

Ο νοσηλευτής νοσηλεύτηκε στην Ε’ Χειρουργική από την οποία πήρε εξιτήριο την Κυριακή το μεσημέρι.