ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και μαστογραφία στο Θεαγένειο

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού με κλινική εξέταση και μαστογραφία μπορούν να κάνουν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείου Θεαγένειο γυναίκες ηλικίας 35 έως 70 ετών στις 12 και 19 Οκτωβρίου.

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και μαστογραφία στο Θεαγένειο

Συγκεκριμένα, το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού, μαζί με το Ακτινολογικό Τμήμα του Θεαγενείου, θα πραγματοποιούν τις δωρεάν εξετάσεις κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, από τις 15.00 έως τις 19.00.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό. Μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσουν από αυτόν στη διάρκεια της ζωής τους και μία στις τέσσερις από αυτές θα πεθάνουν από τη νόσο.

«Με τη δράση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη» επισημαίνει η διοικήτρια η διοικήτρια του Θεαγενείου, Μαρία Βλάχου, υπενθυμίζοντας ότι ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού.

«Η αυξημένη επίπτωσή του, σε συνδυασμό με το ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια πάθηση που στα πρώιμα στάδιά της δεν εμφανίζει σημειολογία, καθιστούν την πρώιμη και έγκαιρη διάγνωσή του απαραίτητη, καθώς μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τα ποσοστά θανάτου από αυτόν. Η δευτερογενής πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με την πραγματοποίηση μαστογραφικού ελέγχου, αφορά την ευαισθητοποίηση κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Παράλληλα, πρόκειται για μια συλλογική διαδικασία, που αφορά την εθνική πολιτική πρόληψης κάθε κράτους για τον γενικό πληθυσμό. Το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο, ως το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, έχει ένα εξαιρετικά οργανωμένο κέντρο Προληπτικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό και για να τονιστεί περισσότερο η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, στις 12 και 19 Οκτωβρίου, το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο και συγκεκριμένα το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού μαζί με το Ακτινολογικό Τμήμα θα πραγματοποιήσει από τις 15.00 έως τις 19.00 δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού με κλινική εξέταση και μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας 35 έως 70 ετών» προσθέτει η κ. Βλάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi