ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεαγένειο: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις 7 Σεπτεμβρίου για τις κενές θέσεις

Την κατάσταση που επικρατεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» περιγράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο οποίος καλεί σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Θεαγένειο: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις 7 Σεπτεμβρίου για τις κενές θέσεις

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το νοσοκομείο ασφυκτιά, καθώς «οι υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, η καθαριότητα, τα πλυντήρια, η τεχνική υπηρεσία και οι εργασίες γενικών καθηκόντων είναι ουσιαστικά παραδομένες σε εργολάβους».

Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 200.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους λείπουν:

- 130 νοσηλευτές
- 22 διοικητικοί
- 20 τεχνικοί
- 28 παραϊατρικό προσωπικό
- 50 γιατροί

Περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αναφέρουν τα εξής:

- Τα κενά "μπαλώνονται" με παιδιά της μαθητείας και συμβασιούχους που λήγουν οι συμβάσεις τους και θα φύγουν το επόμενο διάστημα.

- Το τμήμα ημερήσιας νοσηλείας εξυπηρετεί καθημερινά 150 ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε μόλις 40 κρεβάτια.

- Το τμήμα Ακτινοθεραπείας λειτουργεί σε 1 βάρδια με 2 πηγές ακτινοβολίας και 1 κοβάλτιο. Ο χώρος είναι επιβαρυμένος με ακτινοβολία, χημικούς-τοξικούς παράγοντες, με νυχτερινό ωράριο και δίχως ένταξη στα ΒΑΕ.

- Τα παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα κυριαρχούν καθώς οι ελλείψεις είναι τραγικές, για να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό και να εξυπηρετηθούν οι καρκινοπαθείς.

- Το προσωπικό είναι απλήρωτο 6 μήνες τις εφημερίες και τις υπερωρίες.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει επίσης ότι «ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις για τις διαλύσεις των φαρμάκων το ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Το κέντρο προληπτικού ελέγχου συρρικνώνεται, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Αποψιλώνεται το ιατρείο της γναθοχειρουργικής κλινικής, ενώ θα έπρεπε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα».

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων ΑΝΘ Θεαγένειο καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά στην πορεία σωτηρίας της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Διεκδικούν:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

- Όχι στο κόψιμο του νοσοκομειακού επιδόματος

- Ένταξη στα ΒΑΕ

- Επέκταση της ειδικής άδειας μονάδων

- Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό.