ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξέμεινε από παθολόγους το νοσοκομείο Δράμας

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι 3 εναπομείνασες παθολόγοι, για τη λειτουργία της κλινικής τους.

Ξέμεινε από παθολόγους το νοσοκομείο Δράμας

Με επείγον έγγραφό τους προς τους ιατρικούς φορείς της περιοχής, οι τρεις γιατροί αναφέρουν πως πλέον δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση του τμήματος. «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ούτε τη δική μας σωματική και ψυχική υγεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, μέσα στο 2018 παραιτήθηκαν κάποιοι γιατροί ενώ έχασε τη ζωή του ο συντονιστής διευθυντής! Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με κάποιες αναρρωτικές άδειες, έχουν σαν αποτέλεσμα η Κλινική να λειτουργεί από τις 27 Δεκεμβρίου μόνο με τις τρεις γιατρούς.

Το τμήμα εφημερεύει καθημερινά ενώ διαθέτει 52 κρεβάτια νοσηλείας, με πληρότα από 80% έως 100%, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιες γιατροί πρέπει να καλύπτουν το τακτικο παθολογικό και το διαβητολογικό ιατρείο.

«Εργαζόμαστε σε συνθήκες μόνιμης εφημέρευσης, με αυξημένες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, αλλά χωρίς να τηρούνται τα αντίστοιχα νόμιμα δικαιώματα», αναφέρουν οι παθολόγοι.

Οι ίδιες προσθέτουν πως έχουν επανειλημμένως ενημερώσει τους αρμόδιους και έχουν προτείνει λύσεις, «χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από καμία πλευρά».

Οι γιατροί δεν αποκλείουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, και καλούν όλους τους εμπλεκόμενους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».